Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Miracolul medicinei: Pacienţii decedaţi, readuşi la viaţă după 24 de ore

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 01 August, 2013 | Nr. accesari stire 1103 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Miracolul medicinei: Pacienţii decedaţi, readuşi la viaţă după 24 de ore

Daca pana acum medicii puteau sa readuca la viata oamenii decedati in termen de maximum doua ore de la momentul in care nu mai aveau puls, medicina a avansat astfel incat pacientii vor fi resuscitati dupa 24 de ore de la moartea clinica.

Rata medie de resuscitare a pacientilor care sufera un stop cardiac este de 16% in Marea Britanie, insa doctorul Sam Parnia de la Stony Brook University School of Medicine din Statele Unite a reusit un procent remarcabil de 33% in aceste cazuri, potrivit Daily Mail.

Medicul american care de ani buni face cercetari in acest domeniu sustine ca medicina moderna va ajunge in curand in punctul in care va permite expertilor sa reinvie pacientii intr-un timp de pana la 24 de ore.

Parnia a declarat ca aceasta "cercetare a resuscitarii" este pe cale sa faca progrese majore: "Vom putea in curand sa salvam oamenii din ghearele mortii dupa ore sau chiar mai mult timp dupa ce au murit", a spus dr. Parnia, autorul noii carti "Erasing Death".

"Este posibil ca in urmatorii 20 de ani sa fim capabili sa readucem oamenii la viata dupa 12 ore sau poate chiar si dupa 24 de ore dupa ce au murit. Am putea-o numi reinvierea. Dar eu o numesc resuscitare stiintifica", a declarat Parnia.

Daca rata medie de resuscitare a pacientilor cu stop cardiac este de 16% in Marea Britanie si 18% in Statele Unite, la clinica din New York unde lucreaza echipa doctorului Parnia este de 33%, iar la inceputul acestui an a ajuns chiar la 38%.

"Este o conceptie gresita larg raspandita, chiar si in randul medicilor, ca in creier apar leziuni masive in lipsa oxigenului, dupa trei pana la cinci minute de la oprirea inimii. Aceasta este bazata in mare parte pe cercetari efectuate in anii '40, '50 si '60", a explicat doctorul.

"In acele vremuri, medicii au ajuns la concluzia ca moartea celulelor creierului este inevitabila intr-un timp scurt. Acum stim ca daca tratamentul este corect, poate dura cateva ore pana cand celulele creierului mor", a mai explicat Parnia.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa