Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Transmiterea virusului gripei aviare H7N9 de la om la om este posibilă

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 07 August, 2013 | Nr. accesari stire 749 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Transmiterea virusului gripei aviare H7N9 de la om la om este posibilă

Prima analiză ştiinţifică a riscului transmiterii virusului gripei aviare H7N9 de la om la om arată că acest lucru se poate întâmpla, dar virusul nu se transmite foarte uşor şi este nevoie de investigaţii suplimentare pe acest subiect, scrie miercuri publicaţia British Medical Journal (BMJ), care a publicat studiul, preluat de Associated Press şi Reuters.

Cercetarea, realizată la London School of Hygiene and Tropical Medicine, se bazează pe evaluarea unui grup de persoane infectate cu virusul H7N9 în estul Chinei, ţara unde a apărut virusul. În rândul acestor subiecţi s-a evidenţiat cazul unui bărbat în vârstă de 60 de ani, despre care autorii studiului cred că a transmis virusul fiicei sale.

Experţii consideră însă că H7N9 nu este pe punctul de a declanşa o pandemie globală, dar în opinia lor această cercetare arată că este nevoie în continuare de vigilenţă în această problemă. Ei subliniază că virusul nu a dobândit deocamdată capacitatea deplină de a se transmite eficient de la om la om.

Noul virus al gripei aviare, care nu a fost descoperit la om până în luna februarie a acestui an, a infectat până în prezent 133 de persoane în China şi Taiwan, dintre care 43 şi-au pierdut viaţa. Majoritatea cazurilor au fost diagnosticate în rândul celor care au vizitat pieţe cu păsări vii, resimţind primele simptome ale bolii într-un interval cuprins între 7 şi 10 zile după ce au fost în respectivele locuri.

În cazul bărbatului amintit mai sus, acesta a vizitat o astfel de piaţă, însă fiica lui, în vârstă de 32 de ani, a contractat ulterior virusul deşi nu fusese recent într-un asemenea loc, ceea ce înseamnă că este posibil să fi luat virusul de la tatăl său, pe care l-a îngrijit fără să-şi ia vreo măsură de precauţie. Ambii se numără printre cele 43 de persoane decedate.

Tulpinile virusului izolate de la cei doi sunt aproape identice din punct de vedere genetic, de unde rezultă ipoteza unui risc crescut al transmiterii virusului între rudele de sânge. Au mai fost evaluate şi alte persoane care au intrat în contact cu cei doi şi nici unul nu s-a îmbolnăvit.

Toate aceste date arată că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a trage concluzii privind potenţialul real al transmiterii virusului de la om la om.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa