Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 18 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Transmiterea virusului gripei aviare H7N9 de la om la om este posibilă

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 07 August, 2013 | Nr. accesari stire 587 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Transmiterea virusului gripei aviare H7N9 de la om la om este posibilă

Prima analiză ştiinţifică a riscului transmiterii virusului gripei aviare H7N9 de la om la om arată că acest lucru se poate întâmpla, dar virusul nu se transmite foarte uşor şi este nevoie de investigaţii suplimentare pe acest subiect, scrie miercuri publicaţia British Medical Journal (BMJ), care a publicat studiul, preluat de Associated Press şi Reuters.

Cercetarea, realizată la London School of Hygiene and Tropical Medicine, se bazează pe evaluarea unui grup de persoane infectate cu virusul H7N9 în estul Chinei, ţara unde a apărut virusul. În rândul acestor subiecţi s-a evidenţiat cazul unui bărbat în vârstă de 60 de ani, despre care autorii studiului cred că a transmis virusul fiicei sale.

Experţii consideră însă că H7N9 nu este pe punctul de a declanşa o pandemie globală, dar în opinia lor această cercetare arată că este nevoie în continuare de vigilenţă în această problemă. Ei subliniază că virusul nu a dobândit deocamdată capacitatea deplină de a se transmite eficient de la om la om.

Noul virus al gripei aviare, care nu a fost descoperit la om până în luna februarie a acestui an, a infectat până în prezent 133 de persoane în China şi Taiwan, dintre care 43 şi-au pierdut viaţa. Majoritatea cazurilor au fost diagnosticate în rândul celor care au vizitat pieţe cu păsări vii, resimţind primele simptome ale bolii într-un interval cuprins între 7 şi 10 zile după ce au fost în respectivele locuri.

În cazul bărbatului amintit mai sus, acesta a vizitat o astfel de piaţă, însă fiica lui, în vârstă de 32 de ani, a contractat ulterior virusul deşi nu fusese recent într-un asemenea loc, ceea ce înseamnă că este posibil să fi luat virusul de la tatăl său, pe care l-a îngrijit fără să-şi ia vreo măsură de precauţie. Ambii se numără printre cele 43 de persoane decedate.

Tulpinile virusului izolate de la cei doi sunt aproape identice din punct de vedere genetic, de unde rezultă ipoteza unui risc crescut al transmiterii virusului între rudele de sânge. Au mai fost evaluate şi alte persoane care au intrat în contact cu cei doi şi nici unul nu s-a îmbolnăvit.

Toate aceste date arată că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a trage concluzii privind potenţialul real al transmiterii virusului de la om la om.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa