Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 31 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Sentinţă: Sfântul Scaun nu este responsabil pentru abuzurile sexuale ale preoţilor

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 08 August, 2013 | Nr. accesari stire 646 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Sentinţă: Sfântul Scaun nu este responsabil pentru abuzurile sexuale ale preoţilor

O sentinta emisa in SUA considera ca Sfantul Scaun nu poate fi acuzat de responsabilitate directa in cazurile de abuzuri sexuale comise de vreun membru al clerului din intreaga lume, potrivit informatiilor difuzate de Radio Vatican in editia digitala din limba engleza, citat joi de ziarul El Mundo.

Curtea de apel din Oregon a respins luni o inculpare depusa in 2002 privind presupusa responsabilitate a Sfantului Scaun intr-un caz de abuz sexual. Faptele se refera la un preot irlandez denuntat pentru abuz sexual asupra unui minor in 1965 si pe care Sfantul Scaun l-a caterisit la cateva saptamani dupa ce ordinul sau a informat despre cele intamplate.

Recursul prezentat de preot si respins de tribunalul american se baza pe principiul ca Sfantul Scaun este informat direct si are controlul asupra tuturor preotilor din lume, motiv pentru care trebuie sa fie acuzat de responsabilitate directa in cazurile dovedite de abuz sexual din partea oricarui membru al clerului. Totusi, cazul a fost respins de Curtea de Apel din Oregon, care a considerat gresita aceasta premisa.

De fapt, asa cum explica avocatul Sfantului Scaun, Jeffrey S. Lena, intr-un comunicat al postului Radio Vatican, preotii se afla sub controlul direct al superiorilor lor religiosi, dar nu sunt 'angajati' ai Sfantului Scaun, cum este cazul intr-o companie. Pe de alta parte, nu este adevarat ca Sfantul Scaun primeste si detine informatii privind toti preotii din intreaga lume.

Intr-un interviu ulterior acordat postului Radio Vatican, avocatul Lena a asigurat ca s-a dorit sa se compare Biserica Catolica cu o mare companie, avandu-l in frunte pe Papa, si s-a avut in vedere ca singura masura luata de Sfantului Scaun a fost de a caterisi inculpatul dupa ce a fost informat despre fapte si cum cerusera superiorii sai religiosi.

Avocatul a amintit ca au mai existat doua sentinte similare in SUA - cazurile O'Bryan, din Kentucky, si John Doe 16, cunoscut drept cazul Murphy, din Wisconsin - in care au fost respinse ambele apeluri, care incercau sa faca sa prevaleze principii similare.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa