Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 31 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Când îşi va inversa polaritatea câmpul magnetic al Soarelui şi ce înseamnă acest fenomen?

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 09 August, 2013 | Nr. accesari stire 1480 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Când îşi va inversa polaritatea câmpul magnetic al Soarelui şi ce înseamnă acest fenomen?

Câmpul magnetic al Soarelui va trece printr-un proces de inversare completă de polaritate în următoarele luni, un eveniment care va avea numeroase efecte în Sistemul Solar.

Potrivit observaţiilor efectuate de cercetătorii de la NASA, această inversare completă de polaritate se va produce în următoarele trei-patru luni.

"Se pare că suntem nu mai departe de trei-patru luni distanţă de o inversare completă a polarităţii câmpului magnetic solar", a declarat Todd Hoeksema, fizician şi directorul Observatorului Solar Wilcox din cadrul Universităţii Stanford. "Această modificare va avea o mulţime de efecte în tot Sistemul Solar", a adăugat el.

Ar trebui oare ca oamenii să fie îngrijoraţi din cauza acestei inversări de polaritate? Istoria spune că nu. Saltul magnetic se produce la apogeul fiecărui ciclu solar de 11 ani. Apropiindu-se de punctul care marchează jumătatea celui de-al 24-lea ciclu solar, polul sudic al astrului se va deplasa spre polul nordic, schimbând astfel semnele de polaritate ale câmpului magnetic.

Schimbarea de polaritate va avea anumite efecte asupra heliosferei - domeniul influenţei electromagnetice solare, care se întinde dincolo de Pluto - dar, aşa cum precizează experţii de la NASA, unul dintre efectele majore la care pământenii trebuie să se aştepte va consta în apariţia unui spaţiu furtunos în jurul planetei noastre. Astronauţii de pe orbită ar putea constata la rândul lor anumite modificări ale radiaţiei solare, iar acest proces poate reprezenta un pericol real.

Ciclul de 11 ani guvernează activitatea solară a astrului. În acest an, în timpul de maxim al ciclului, când activitatea solară este cea mai intensă, inversarea de polaritate a câmpului magnetic va fi însoţită de o creştere a nivelului de turbulenţe solare şi de creşterea numărului de pete solare.

Totuşi, aşa cum au anunţat deja fizicienii, apogeul din 2013 s-a dovedit a fi unul dintre cele mai slabe observate în ultimul secol, având un nivel relativ mic de activitate solară.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa