Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 29 Noiembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

O organizaţie din SUA vrea să trimită pentru totdeauna oameni pe Marte. Opt români s-au înscris pentru proiect.

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 13 August, 2013 | Nr. accesari stire 2110 ori | Comentarii stire 0 comentarii

O organizaţie din SUA vrea să trimită pentru totdeauna oameni pe Marte. Opt români s-au înscris pentru proiect.

Opt români s-au înscris pe lista celor peste 100.000 de candidaţi la un proiect iniţiat de organizaţia Mars One care îşi propune colonizarea planetei Marte începând din anul 2022, cei selectaţi urmând să rămână pe Planeta Roşie pentru totdeauna.

Profilele celor opt români sunt intitulate MarsMan, Toni, HRUBY GEORGE VALENTIN, Drados Teodorescu, Vasile Sofroni, Matei, Calin şi Andreea. Fiecare candidat are postat câte un video de introducere şi câteva paragrafe introductive.

Andreea, o româncă care trăieşte în Canada de câţiva ani şi are dublă cetăţenie, se descrie ca fiind o persoană cu o voinţă puternică, curioasă, adaptabilă, hotărâtă şi, bineînţeles, pasionată de spaţiul cosmic.

Vasile Sofroni, un bărbat de 55 de ani, a strâns până acum cele mai multe recomandări. El scrie că a luat-o în viaţă de trei ori până acum de la zero şi că este gata să mai încerce încă o dată.

Bas Lansdorp, CEO Mars One şi co-fondator, a menţionat pentru CNN că pe lista publicată pe site-ul organizaţiei apar numai persoanele care au plătit taxa de înscriere şi au completat în întregime profilul, deci numărul celor care s-au înscris este mult mai mare.

Biletul, doar dus către Marte, costă între 15 şi 38 de dolari, în funcţie de naţionalitate, fiind corelat cu produsul intern brut  al fiecărei ţări.

„Am vrut ca preţul să fie destul de mare încât oamenii să se gândească bine înainte de a lua decizia şi destul de scăzut încât să fie accesibil pentru oricine”, a spus Lansdorp.

Primul zbor care va duce oameni pe Marte va costa 6 miliarde de dolari, conform calculelor Mars One. Fundaţia plănuieşte să obţină fondurile necesare misiunii din donaţii şi din drepturile de difuzare a documentarului despre pregătirea candidaţilor pentru colonizarea Planetei Roşii.

Dintre toţi cei care au aplicat pentru misiune, organizaţia va alege anul acesta 40 de persoane din mai multe ţări. Patru dintre aceştia – 2 bărbaţi şi 2 femei – vor pleca pe Marte pentru totdeauna în anul 2022, urmând ca un alt grup de patru persoane să sosească doi ani mai târziu.

În capsule vor fi aduse panouri solare şi mâncare, precum şi dispozitive pentru procesarea apei de pe planetă.

„Vom evapora apa şi o vom condensa înapoi în stare lichidă. Din apă putem produce hidrogen şi oxigen şi vom folosi oxigenul pentru a crea aer respirabil în locuinţe. Aceste condiţii vor fi pregătite de rovere înainte ca oamenii să sosească”, a spus Lansdorp.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa