Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 29 Noiembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Măsura incredibilă luată de SUA în 1963: Proiectul secret din jurul Terrei

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 14 August, 2013 | Nr. accesari stire 713 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Măsura incredibilă luată de SUA în 1963: Proiectul secret din jurul Terrei

In anul 1963, americanii au luat o decizie ciudata. Ei au hotarat sa puna pe orbita, in jurul Pamantului, un inel de cupru pentru a se proteja de rusi.

Americanii au lansat o misiune in care au dat drumul pe orbita unui inel de cupru, acesta urmand sa inconjoare Terra, scrie Wired.

Protejarea comunicatiilor SUA

Proiectul se numea West Ford, el urmand a fi cea mai mare antena construita vreodata in istoria omenirii. Scopul acestei antene de cupru era de a proteja comunicatiile pe distanta lunga ale SUA de Uniunea Sovietica.

La sfarsitul anilor 1950, comunicatiile pe distanta lunga ale SUA erau facute prin cabluri subacvatice sau prin unde radio. Nici acestea nu erau prea sigure, caci URSS le putea ataca reteaua.

Ideea plasarii unei retele de cupru in ionosfera i-a apartinut lui Walter E. Morrow. Fiecare fir de cupru care o alcatuia avea o lungime de 1,8 cm.

Radioastronomii au inceput insa sa isi manifeste ingrijoarrea fata de influenta acestei retele de cupru asupra studierii stelelor.

Presedintele Kennedy i-a linistit atunci pe specialisti, spunandu-le ca firele respective urmau sa reintre in atmosfera in aproximativ doi ani, ele fiind plasate la o inaltime mica pe orbita.

20 kg de cupru pe orbita

Pe orbita Terrei aveau sa ajunga in total 20 kg de cupru. Astfel, la 21 octombrie 1961, NASA a lansat prima astfel de misiune pentru "montarea" firului.

URSS a inceput sa lanseze avertismente si a cerut SUA sa explice ce faceau, referindu-se la proiect ca la o "crima intelectuala".

O a doua misiune a fost lansata in anul 1963, si ea fiind inconjurata de controverse. In 2011, Agentia Spatiala Europeana a publicat un raport in care a aratat ca aceste ramasite pot fi inca prezente pe orbita noastra.

Proiectul a fost un esc, in 1961 fiind lansat primul satelit de comunicatii care a facut uitate aceste planuri.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
ACUMA LA TV 18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa