Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 22 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Un medic chinez şi-a construit un vârf de munte artificial şi o vilă deasupra unui bloc din Beijing

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 14 August, 2013 | Nr. accesari stire 923 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Un medic chinez şi-a construit un vârf de munte artificial şi o vilă deasupra unui bloc din Beijing

Un medic chinez şi-a petrecut şase ani construindu-şi propriul vârf de munte şi o vilă de lux deasupra unui bloc de locuinţe de 26 de etaje din Beijing, care a câştigat titlul neoficial de 'cea mai scandaloasă structură ilegală'. Acum, autorităţile i-au dat 15 zile pentru a-l demola, scrie marţi Associated Press.

Complexul abrupt de camere, stânci, copaci şi tufişuri care se profilează deasupra blocului arată ca o vilă construită pe o stâncă la malul mării şi a devenit cel mai recent simbol al dispreţului celor bogaţi faţă de lege, precum şi al practicii construcţiilor ilegale, din ce în ce mai răspândită în China.

Vecinii furioşi susţin că se plâng de ani de zile că vila neautorizată, de 75 de metri pătraţi, ameninţă integritatea structurală a clădirii şi a sistemului său de conducte, însă autorităţile locale nu au făcut nimic. În plus, în 'vârful de munte' de pe bloc se organizează petreceri zgomotoase, în toiul nopţii.

'Renovează de ani de zile. De obicei o fac noaptea', a afirmat un locatar de la etajul 25 al blocului, adăugând că orice tentativă de a discuta cu proprietarul s-a lovit de indiferenţa acestuia.

Un oficial municipal al districtului Haidian, Dai Jun, a afirmat marţi că autorităţile vor demola structura în 15 zile, dacă proprietarul nu o face singur sau nu prezintă dovezi că aceasta a fost construită legal.

Proprietarul a fost identificat drept şeful unei clinici de medicină tradiţională chinezească şi un fost membru al consiliului consultativ al districtului, care locuieşte la etajul 26 al blocului. Contactat de cotidianul Beijing Times, acesta a afirmat că se va supune ordinului de demolare, însă susţine că structura nu este o vilă, ci 'doar o grădină ornamentală'.

Autorităţile au luat măsuri doar după ce fotografii cu vila au ocupat luni prima pagină în ziarele chinezeşti, sub titlul 'cea mai scandaloasă structură ilegală din Beijing'.

Construcţia extravagantă este, însă, departe de a fi unică în China. Un dezvoltator imobiliar din oraşul Hengyang (centru) a fost luat în vizor de autorităţi după ce a construit un complex ilegal de 25 de vile deasupra unui centru comercial. Ulterior, a reuşit să obţină permisiunea de a păstra vilele intacte, atât timp cât nu sunt vândute altora.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa