Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Câţi oameni au trăit până acum pe Terra?

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 14 August, 2013 | Nr. accesari stire 1879 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Câţi oameni au trăit până acum pe Terra?

Jurnalistul şi scriitorul George Johnson s-a întrebat, la fel ca mulţi alţii, cât de mulţi oameni au trăi până acum pe Terra.

Cel mai bun răspuns pe care l-a găsit Johnson a fost realizat de o organizaţie numită Population Reference Bureau care indica cifra de 108 miliarde.

„Am fost uimit de magnitudinea numărului. Auzim destul de des indivizi care spun că numărul de oameni care trăiesc azi ar fi mai mare decât cel al tuturor oamenilor care au trăit pe Terra înaintea noastră. Mai mult, există afirmaţii şi mai exagerate potrivit cărora 75% din totalul oamenilor care au trăit vreodată sunt încă în viaţă. Aceste afirmaţii nu sunt nici pe departe corecte. Aşa cum indică calculele specialiştilor de la Population Reference Bureau raportul dintre oamenii aflaţi în viaţă şi cei care au trăit până în prezent este de 6%”, a explicat Population Reference Bureau.

Autorul studiului, Carl Haub, descrie a pornit de la ipoteza răspândită potrivit căreia, homo sapiens a apărut în jurul anului 50.000 î.e.n.. Aşadar, în cercetarea sa aceasta a fost anul zero, de la care s-a început numărătoarea.

Pe măsură ce din ce în ce mai mulţi oameni au renunţat la nomadism şi au devenit vânători-culagări, ei au adoptat un nou stil de viaţă, mai sedentar, iar populaţia a crescu într-un ritm din ce în ce mai mare.

Pe baza mai multor estimări paleodemografice, Haub a ajuns la concluzia că în anul 8.000 î.e.n. populaţia globului era deja de 5 milioane.

Astfel, până în anul 1 e.n., Imperiul Roman avea o populaţie de cel puţin 45 de milioane de oameni. Extrapolând, Haub susţine că la nivel mondial în acea perioadă trăiau în jur de 300 de milioane de oameni.

Pe baza mai multor presupuneri legate de rata natalităţii, de rata mortalităţii infantile, de infanticid şi ciuma, cercetătorul a estimat că abia în 1650 populaţia globului a ajuns să numere o jumătate de miliard de locuitori, pentru ca apoi, în secolul XIX să ajungă la un miliard.

Azi, populaţia mondială a ajuns la 7,1 miliarde de locuitori şi continuă să crească. Cu toate acestea, se pare că până azi, populaţia totală de homo sapiens de pe Terra a fost de 108 miliarde.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa