Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Proaspăt creat în laborator: un nou element îşi câştigă locul în tabelul lui Mendeleev

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 29 August, 2013 | Nr. accesari stire 1899 ori | Comentarii stire 1 comentarii

Proaspăt creat în laborator: un nou element îşi câştigă locul în tabelul lui Mendeleev

În curând, tabelul periodic va suferi o schimbare. Oamenii de ştiinţă oferă noi dovezi prin care atestă existenţa unui noi element, încă neconfirmat.

Elementul super greu nu a primit un nume oficial, dar specialiştii îi spun „ununpentium”, nume care semnifică numărul său atomic 115.

Elementul este foarte radioactiv şi el poate fi observat pentru mai puţin de o secundă înainte de a se descompune în atomi mai uşori.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Lund, din Suedia susţin că descoperirile lor legate de ununpentium susţin afirmaţiile pe care le-au făcut acum un deceniu oamenii de ştiinţă din SUA şi Rusia.

„Experimentul a fost unul reuşit şi fiind una dintre cele mai importante cercetări realizate in acest domeniu în ultimii ani”, a declarat coordonatorul studiului, Dirk Rudolph profesor de fizică atomică de la Universitatea Lund.

Oamenii de ştiinţă cred că prin crearea elementelor din ce în ce mai grele ei vor putea să descopere o „insulă de stabilitate” teoretică, o regiune nedescoperită din tabelul periodic unde ar putea exista elemente super grele stabile, a căror utilizare practică nu a fost încă descoperită.

În urma experimentelor de acum 10 ani din Dubna, Rusia, oamenii de ştiinţă au declarat că au creat atomi cu 115 protoni. Măsurătorile lor nu au fost confirmate în experimente la GSI Helmholtz Center for Heavy Ion Research in Germany.

„În timpul experimentului nostru ce a durat 3 săptămâni am observat 30 de [astfel de atomi]”, a declarat cercetătorul Dirk Rudolph, profesor de fizică atomică de la Universitatea Lund, adăugând că în experimentele anterioare, ruşii au detectat 37 de atomi cu 115 protoni.share - facebook    share - twitter
Dl Carter Collins a postat: Vineri, 02 Septembrie, 2016, 09:22 urmatorul comentariu:
Numele meu este dl Carter Collins, eu sunt un creditor privat, care da împrumut pentru persoane fizice și juridice. V-ați fost refuzat de atât de multe bănci? Ai nevoie de finanțare pentru a stabili afacerea ta? Do aveți nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii dvs.? Sau aveți nevoie de un imprumut personal?. contactați-ne acum :: cartercreditunionoffer.link@gmail.com Împrumutații FORMULAR DE DATE 1) Numele tau: 2) SEX: 3) ȚARA: 4) OCUPAȚIA DUMNEAVOASTRĂ: 5) STARE marital: 6) NUMĂRUL DE TELEFON: 7) Venit lunar: 8) ADRESA 9) SCOP: 10) CERERE DE ÎMPRUMUT: 11) DURATA DE ÎMPRUMUT: contactați-ne acum :: cartercreditunionoffer.link@gmail.com Toate cele bune Dl Carter Collins
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa