Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 25 Ianuarie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Adepții lui Gregorian Bivolaru - la Sucevița

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 03 Septembrie, 2013 | Nr. accesari stire 926 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Adepții lui Gregorian Bivolaru - la Sucevița

În jur de 100 de persoane, 80 de adulţi şi 20 de copii, s-au cazat la cele două pensiuni – Dagida şi Daiana – acum o săptămână, pe data de 25 august a.c. Turiştii au servit vineri seară cina formată din supă cremă de ciuperci şi ardei umpluţi iar a doua zi, sâmbătă dimineaţă, după micul dejun care a avut la bază conopidă pane și telemea au pornit la plimbare prin pădure.

La orele amiezii la o bună parte dintre turişti li s-a făcut rău. S-a dat alarma prin 112 şi pe la 12.30, la faţa locului au venit şase autospeciale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi două ambulanţe SMURD care să ofere primul ajutor pacienţilor. Potrivit doctorului Adrian Tomşa, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă – Secţia Rădăuţi, la Suceviţa au fost consultaţi 20 de pacienţi, dintr-un număr de aproximativ 50 care au acuzat după mesele luate la Dagida probleme digestive, de o mai mare sau mai mică amploare. Din cei 20 de pacienţi, 13, cu manifestări mai grave, printre care şi un copil, au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul municipal Rădăuţi. Celorlalţi şapte le-au fost oferite îngrijiri la faţa locului, aceştia refuzând transportul la spital. Pentru recuperarea turiştilor cu probleme digestive a fost necesară intervenţia jandarmilor de la postul din Suceviţa, care au recuperat în după amiaza zilei de sâmbătă cel puţin trei persoane din grup. Din fericire, sâmbătă seara, după administrarea tratamentelor necesare, medicii de la spitalul rădăuţean au decis externarea celor 13 pacienţi.

 Din cele 100 de persoane care au suferit toxiinfecție alimentară, 13 erau adepte ale MISA. Surse din cadrul unității hoteliere din Sucevița, județul Suceava unde erau cazate aceste persoane susțin că turiştii plecau zilnic pe munte și făceau spirale. Ei erau vegetarieni și mâncau doar dimineața și seara, în restul zilei erau prin pădure.

Se pare că aceștia mâncau ziua pe munte fructe de pădure și beau apă de izvor. Deși, oamenii legii au aflat că aceștia erau adepții lui Gregorian Bivolaru nicio autoritate nu a făcut public acest lucru. Mai mult, adepții Misa aveau drept paravan Fundația Creștin-Ortodoxă Sf. Apostol Andrei din București, însă erau originari din mai multe localități din țară.

DSVSA va analiza atât probele prelevate din alimente cât şi din apa consumată de turişti, din fântâna unităţii turistice

Doctorul Cătălina Zorescu, director executiv adjunct control şi sănătate publică al DSP Suceava a declarat inspectori ai DSP şi DSVSA au recoltat probe de apă şi de alimente. Acestea vor fi analizate în laboratorul DSVSA, pentru a se stabili dacă acestea sunt conforme normelor stabilite în legislaţia sanitară în vigoare.

,, Am recoltat probe de apă din fântână și am rezultatele nu sunt corespunzătoare standardelor dar nici nu au reprezentat cauza îmbolnăvirii acestor persoane. Sigur că am dispus unele măsuri care se referă la dezinfecția apei,, ne-a spus Zorescu.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa