Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 25 Ianuarie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

O structură misterioasă a fost descoperită în jungla amazoniană

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 05 Septembrie, 2013 | Nr. accesari stire 1007 ori | Comentarii stire 0 comentarii

O structură misterioasă a fost descoperită în jungla amazoniană

O structură bizară de pânză descoperită în jungla amazoniană din Peru dă bătăi de cap oamenilor de ştiinţă.

Bizara formaţiune se aseamănă cu o turlă minusculă înconjurată de un „gard” de pânză, măsurând aproximativ 2 centimetri în lăţime. Troy Alexander, un absolvent al Universităţii Georgia Tech, a descoperit această structură sub o prelată în timp ce se afla la Centrul de Cercetări Tambopata din jungla amazoniană peruviană. Iniţial, cercetătorul a crezut că este vorba despre un cocon de molie abandonat. Ulterior, Alexander a descoperit şi alte structuri similare.

Alexander s-a îndrăgostit de pădurea amazoniană peruviană atunci când a vizitat-o în vacanţă, astfel că după ce s-a întors a cerut permisiunea profesorilor de la universitate să absenteze motivat pentru a fi cercetător voluntar. La scurt timp, Alexander a călătorit în Peru pentru a lucra în cadrul Tambopata Macaw Project, ce desfăşoară cercetări asupra biologiei papagalilor şi care efectuează totodată lucrări de conservare.

Iniţial, Troy a postat imaginile pe reddit, apelând la ajutorul altor oameni de ştiinţă, însă nimeni nu a putut oferi un răspuns. Troy crede că structura centrală găzduieşte fie ouă, fie pupa unei insecte.

Chris Buddle, un arahnolog de la Universitatea McGill, afirmă că nici el, nici colegii săi nu ştiu ce ar putea fi misterioasa structură. „Nu am nicio idee, este un mister fascinant”, a declarat specialistul.

De asemenea, Norman Platnick, un specialist în păianjeni de la American Museum of Natural History din New York, afirmă că „nu ştiu ce animal a realizat această structură”.

Printre ipotezele luate în calcul până acum se numără variantele unui cocon de molie, o structură sofisticată de apărare a ouălor păianjenilor sau chiar o ciupercă nemaivăzută până acum.

Dacă fiinţa care produce misterioasa structură este o specie nouă, specialiştii spun că acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză. Oamenii de ştiinţă estimează că pădurile tropicale găzduiesc milioane de specii noi de artropode (animale cu exoschelete dure, printre care se numără şi păianjenii şi insectele). Un studiu efectuat în jungla din Panana pe o suprafaţă de dimensiunile insulei Manhattan din New York a dus la descoperirea a 25.000 de specii de insecte, păianjeni şi alte artropode, dintre care 70% erau necunoscute de ştiinţă. De asemenea, acelaşi studiu a ajuns la concluzia că pe Terra trăiesc 300 de specii de artropode pentru fiecare specie de mamifer.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa