Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

O structură misterioasă a fost descoperită în jungla amazoniană

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 05 Septembrie, 2013 | Nr. accesari stire 1127 ori | Comentarii stire 0 comentarii

O structură misterioasă a fost descoperită în jungla amazoniană

O structură bizară de pânză descoperită în jungla amazoniană din Peru dă bătăi de cap oamenilor de ştiinţă.

Bizara formaţiune se aseamănă cu o turlă minusculă înconjurată de un „gard” de pânză, măsurând aproximativ 2 centimetri în lăţime. Troy Alexander, un absolvent al Universităţii Georgia Tech, a descoperit această structură sub o prelată în timp ce se afla la Centrul de Cercetări Tambopata din jungla amazoniană peruviană. Iniţial, cercetătorul a crezut că este vorba despre un cocon de molie abandonat. Ulterior, Alexander a descoperit şi alte structuri similare.

Alexander s-a îndrăgostit de pădurea amazoniană peruviană atunci când a vizitat-o în vacanţă, astfel că după ce s-a întors a cerut permisiunea profesorilor de la universitate să absenteze motivat pentru a fi cercetător voluntar. La scurt timp, Alexander a călătorit în Peru pentru a lucra în cadrul Tambopata Macaw Project, ce desfăşoară cercetări asupra biologiei papagalilor şi care efectuează totodată lucrări de conservare.

Iniţial, Troy a postat imaginile pe reddit, apelând la ajutorul altor oameni de ştiinţă, însă nimeni nu a putut oferi un răspuns. Troy crede că structura centrală găzduieşte fie ouă, fie pupa unei insecte.

Chris Buddle, un arahnolog de la Universitatea McGill, afirmă că nici el, nici colegii săi nu ştiu ce ar putea fi misterioasa structură. „Nu am nicio idee, este un mister fascinant”, a declarat specialistul.

De asemenea, Norman Platnick, un specialist în păianjeni de la American Museum of Natural History din New York, afirmă că „nu ştiu ce animal a realizat această structură”.

Printre ipotezele luate în calcul până acum se numără variantele unui cocon de molie, o structură sofisticată de apărare a ouălor păianjenilor sau chiar o ciupercă nemaivăzută până acum.

Dacă fiinţa care produce misterioasa structură este o specie nouă, specialiştii spun că acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză. Oamenii de ştiinţă estimează că pădurile tropicale găzduiesc milioane de specii noi de artropode (animale cu exoschelete dure, printre care se numără şi păianjenii şi insectele). Un studiu efectuat în jungla din Panana pe o suprafaţă de dimensiunile insulei Manhattan din New York a dus la descoperirea a 25.000 de specii de insecte, păianjeni şi alte artropode, dintre care 70% erau necunoscute de ştiinţă. De asemenea, acelaşi studiu a ajuns la concluzia că pe Terra trăiesc 300 de specii de artropode pentru fiecare specie de mamifer.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa