Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Adolf Hitler, secretele omului din spatele temutului criminal nazist

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 14 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 1161 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Adolf Hitler, secretele omului din spatele temutului criminal nazist

Adolf Hitler este o personalitate care si astazi ascunde multe mistere. O noua biografie a dictatorului nazist prezinta amanunte inedite despre acesta, putin cunoscute pana acum publicului larg.

Poate suna absurd, dar, in fiecare dimineata, Hitler isi antrena muschii mainilor, pentru a fi capabil sa tina mana intinsa timp indelungat, atunci cand lua parte la defilarile militare. Dar, oare, acest amanunt are vreo insemnatate pentru noi, comparativ cu grozaviile savarsite de acest om?

Are, dupa cum sustine cea mai noua biografie a Fuhrerului, scrisa de istoricul german Volker Ulrich. El analizeaza mult mai in profunzime omul Hitler, urmarindu-i calitatile actoricesti si oratorice, pentru a explica ceea ce si astazi ramane o enigma - originile, viata intima si radicalismul sau.

Adevaratul Hitler

Numele "Hitler" este si astazi inconjurat de mii de mituri si legende. Se spune ca provenea dintr-o familie saraca, ceea ce nu corespunde adevarului. Mai degraba, parintii sai au fost oameni cu venituri peste media acelor vremuri. Neadevarata este si larg raspandita teorie conform careia, in calitate de cancelar si fuhrer, Hitler a dus o viata ascetica, neinteresandu-l aproape deloc partea materiala a vietii.

In cartea sa, Ulrich dezvaluie ca, de pilda, costumele lui Hitler erau croite numai pe comanda, ca iubea limuzinele scumpe, iar castigurile aduse de cartea sa, Mein Kampf, au fost de ordinul milioanelor de marci. Destul de bine inchegata este si teoria ca Hitler nu era interesat de viata personala, punandu-si toata existenta in slujba politicii.

Numai ca, Volker Ulirch scrie urmatoarele: "Viata privata a lui Hitler era mult mai bogata si variata decat isi puteau inchipui multi contemporani de-ai sai, iar mai tarziu istoricii". Hitler se strangea frecvent alaturi de prieteni si aliatii politici. Se distra, viziona filme americane impreuna cu invitatii (in 1937, Goebbels ii daruia Fuhrer-ului, drept cadou de Craciun, o colectie de 18 filme cu Mickey Mouse). Iubita lui Hitler, Eva Braun, interpreta magistral rolul de gazda, spune istoricul.

Omul Hitler a devenit interesant numai prin prisma actiunilor sale politice. Pentru Ulrich, de mare importanta sunt calitatile oratorice si actoricesti ale Fuhrer-ului. In politica s-a dovedit a fi un adevarata geniu. Hitler a fost un tactician desavarsit. Cu o viteza fulgeratoare analiza situatiile, calculand ce beneficii ar fi avut din intreprinderea fiecareia dintre ele. Hitler era cu mult peste concurentii sai din politica, mai spune Ulrich.

In acest sens, o privire asupra personalitatii lui Hitler ne poate ajuta sa intelegem cum a ajuns sa detina atata putere. Hitler avea darul de a atrage de partea sa oameni din cele mai variate sfere sociale, de fiecare data - ca un adevarat actor - intrand in rolul corespunzator unei situtatii date. Putea, daca se impunea, si sa verse siruri de lacrimi. Astfel a putut sa se faca placut si veteranilor de razboi, dar si doamnelor din inalta societate.

Chiar daca, din punct de vedere fizic, nu era fantastic, pe scena politica s-a transformat intr-un demagog desavarsit, cum istoria germana nu mai cunsocuse si nu a mai cunoscut, noteaza Ulrich.

Hitler, ucigasul in masa

Fuhrer-ul a fost un orator stralucit si un actor politic desavarsit. A fost natural, neascunzand niciodata radicalismul sau. Acesta poate fi gasit, in primul rand, in antisemitismul sau fanatic. In toate actiunele sale tactice, niciodata nu a pierdut din vedere telul sau final: exterminarea evreilor.

Prezentarea lui Hitler, din punct de vedere uman, nu face din acesta un om mai bun. "Prezentarea omului Hitler nu este menita a atrage simpatii catre el sau a minimaliza infractiunile sale", spune istoricul Volker Ulrich in prefata volumului.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa