Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ce spun arheologii despre veridicitatea Bibliei

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 15 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 979 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ce spun arheologii despre veridicitatea Bibliei

Numeroase descoperiri arheologice facute de-a lungul anilor au confirmat scrierile Bibliei.

Acum, Yosef Garfinkel, profesor la Universitatea Ebraica din Ierusalim, a reusit sa gaseasca noi dovezi privind veridicitatea evenimentelor relatate in Biblie, efectuand sapaturi arheologice la Khirbet Qeiyafa, Israel.

Arheologii incearca sa patrunda in regatele lui David si Solomon, pierdute in negura vremii, pentru a reconstitui adevarul istoric si a demonstra autenticitatea scrierilor biblice, potrivit The Christian Science Monitor.

Echipa condusa de Garfinkel considera ca situl arheologic de la Khirbet Qeiyafa face parte din taramul biblic al regelui David, de acum 3.000 de ani.

Un alt arheolog, Yoav Farni, a facut o descoperire impresionanta, o moneda din epoca lui Alexandru cel Mare, avand imprimata pe ea chipul zeitei grecesti, Atena.

"Aceasta moneda este dolarul lumii antice. Este de la mijlocul secolului I i.Hr.", a spus Farhi. Fiecare descoperire atrage atentia lumii in acest loc, unde se crede ca Goliat a fost doborat de David.

Khirbet Qeiyafa a venit cu dovezi legat de domnia lui David, cu privire la aparitia vechiului Israel si, prin extensie, legate de acuratetea istorica a Bibliei in sine.

Stiinta ajuta la autentificarea Scripturilor

In ultimii 20 de ani, a existat o lupta stiintifica pentru a dovezi cat de puternic a fost David si israelitii. Unii arheologi si cercetatori ai Bibliei, bazandu-se pe criticile unor savanti din anii '70 si '80, au sustinut ca David si fiul sau, Solomon, au fost produsul unei traditii literare, care a exagerat rolul lor si, probabil, a fabricat existenta lor.

Dar descoperirile de la Qeiyafa inclina ipotezele impotriva acestor opinii sceptice privind intamplarile din Biblie. Garfinkel sustine ca dovezile gasite afirma faptul ca a existat o conducere regionala in vremea lui David, cu cetati intarite, comert international si traditii religioase distincte in Iudeea.

El respinge ideea unora care considera ca David nu a fost nimic mai mult decat "un beduin seic intr-un cort". "Inainte de sapaturile noastre nu a existat nicio dovada a existentei unui regat al lui Iuda in secolul al X-lea i.Hr. Insa noi am schimbat aceasta parere", a spus Garfinkel.

Descoperirea inscriptiilor de la Qeiyafa si datarea cu carbon a unor artifacte subliniaza legatura dintre arheologie si Biblie si astfel stiinta ajuta, de fapt, la autentificarea Scripturilor.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/9821dfd6f8b03e82404079d5b589774d48321db4.file.end.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434