Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 18 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Iranul a legalizat pedofilia şi incestul

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 17 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 1149 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Iranul a legalizat pedofilia şi incestul

In timp ce lumea intreaga sta cu ochii pe dosarul nuclear iranian, care s-ar putea rezolva, in fine, dupa venirea la putere a noului presedinte Hassan Rohani, care pare deschis dialogului, Republica Islamica a adoptat pe sest legi demne de o alta era.

Puternicul Consiliu al Gardienilor Constitutiei a aprobat un text de lege deja adoptat de Parlament la 22 septembrie, care pur si simplu permite unui tata sa o ia de sotie pe fiica sa adoptiva, o data ce aceasta implineste varsta de 13 ani, relateaza Le Point.

Intitulat "Protejarea copiilor si a adolescentilor fara tutore", legea face referire si la obligatia ca o mama sa poarte valul islamic in fata fiului ei adoptiv major, sau, idem, pentru o fiica adoptiva in fata tatalui.

Potrivit Constitutiei islamice bazate pe Sharia, doar un membru al familiei (sot, frate, tata sau fiu) are dreptul de a vedea o femeie fara val, la domiciliul sau.

Astfel, legea intelege sa "protejeze" fiica adoptiva de privirile tatalui vitreg. Dar articolul 27 al textului legii a provocat un val de contestari din partea unui mare numar de aparatori ai drepturilor omului din Iran, care vad in el o legalizare a incestului. De ce?

Interzisa pe taramul islamului, caci este apreciata drept contrara ordinelor divine ale succesiunii, adoptia este totusi tolerata in Republica Islamica Iran, dar nu ca atare.

"Odata cu trecerea timpului, dat fiind faptul ca numarul orfanilor crestea, o lege adoptata in anii 1970 a permis unui tribunal sa desemneze un adult drept tutore legal al copilului", explica pentru Le Point Karim Lahidji, presedintele Federatiei Internationale pentru Drepturile Omului (FIDH).

"Acest text de lege a permis parintilor sa ia in grija copilul si sa-i dea numele. Dar acest copil nu era considerat drept legitim in sensul religios al termenului, iar tutorii nu erau deci parintii sai adoptivi", adauga acesta.

Aceasta distinctie nu punea probleme in timpul domniei Shahului, pentru ca majoritatea copiilor vizati erau la vremea respectiva inca minori. Dar o data cu instalarea Republicii Islamice in 1979, varsta minima pentru casatorie a devenit cea de 13 ani la femei si de 15 ani la barbati. De atunci au fost inregistrate mai multe cazuri de casatorie intre "tutore" si "copilul adoptiv", scrie Le Point.

"Acest tip de casatorie era tolerat pana atunci, dar nu beneficia de nicio autorizatie legala. De acum, aceasta uniune este perfect legala. Articolul 27 al noii legi precizeaza clar ca tribunalul, tinand cont de interesul copilului, poate autoriza celebrarea casatoriei intre fiica adoptiva si tutorele ei", explica presedintele FIDH.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa