Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 08 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Un atac cibernetic masiv asupra SUA ar putea fi apocaliptic

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 29 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 1125 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Un atac cibernetic masiv asupra SUA ar putea fi apocaliptic

Canalul de televiziune National Geographic a prezentat cat de apocaliptic ar putea fi un atac cibernetic masiv asupra Statelor Unite. Reteaua electrica s-ar intrerupe, pe strazile oraselor s-ar instaura haosul, automatele bancare nu vor mai functiona, iar oamenii nu ar putea sa-si foloseasca cardurile.

Ar aparea jafurile din magazine, ce ar viza apa imbuteliata si alimentele, dar si alte produse de stricta necesitate, potrivit Business Insider.

Acesta este scenariul apocaliptic imaginat de canalul National Geographic in emisiunea "American Blackout" care a fost difuzata in 27 octombrie. Programul s-a bazat pe evenimente anterioare si pe opiniile expertilor care au descris o imagine destul de sumbra.

"Un atac cibernetic masiv si bine coordonat asupra retelei electrice ar putea devasta economia si ar provoca mari pierderi de vieti omenesti", a spus Richard Andres, cercetator la Universitatea Nationala de Aparare din cadrul Institutului de studii de securitate.

In mod cert, americanul de rand nu pare prea optimist in legatura cu raspunsul statului in cazul unui eveniment, o catastrofa majora, cum ar fi intreruperea retelei electrice.

Noua din zece oameni cred ca lumea va experimenta o catastrofa majora, iar aproximativ o treime dintre ei se asteapta ca aceasta sa apara in mai putin de un an, potrivit unui sondaj realizat de canalul National Geographic.

In cazul unei astfel de catastrofe, 57% au afirmat ca ar apela la prieteni sau la familie pentru ajutor, in timp ce 14% cred ca guvernul ar trebui sa fie de "cel mai mare ajutor".

Trei sferturi dintre participanti au declarat ca ei cred ca SUA vor experimenta o "catastrofa cibernetica" in timpul vietii lor, iar mai mult de jumatate nu cred ca America este pregatita pentru asta.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa