Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 17 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Restauratorii Castelului Sforza au făcut o descoperire uluitoare sub 17 straturi de var: o pictură murală de Leonardo Da Vinci!

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 29 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 857 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Restauratorii Castelului Sforza au făcut o descoperire uluitoare sub 17 straturi de var: o pictură murală de Leonardo Da Vinci!

O pictură murală de Leonardo Da Vinci a fost descoperită sub mai multe straturi de var şi vopsea în timpul operaţiunilor de restaurare a Castelului Sforza din Italia, informează huffingtonpost.com.

Restauratorii au fost uluiţi, în această săptămână, când, după ce au eliminat mai multe straturi de vopsea de pe zidurile Castelului Sforza au descoperit o parte dintr-o pictură murală realizată de Leonardo Da Vinci.

Ascunsă sub 17 straturi de var, acea parte a picturii - care prezintă rădăcina unui copac prinsă într-o rocă - a stat departe de privirea vizitatorilor castelului italian vreme de mai bine de 500 de ani.

Potrivit publicaţiei La Gazzetta del Mezzogiorno, desenul descoperit face parte dintr-o operă mai mare, pictată de Leonardo Da Vinci în timp ce lucra în calitate de artist oficial la curtea ducelui de Milano la sfârşitul anilor 1400. Descoperirea noului desen a fost făcută într-o cameră în care o altă frescă originală realizată de Da Vinci poate fi admirată pe unul dintre ziduri.

Municipalitatea din Milano intenţionează să restaureze în întregime această nouă pictură murală a celebrului artist renascentist italian.

Restauratorii folosesc diverse instrumente specifice pentru a îndepărta straturile de vopsea care ascund opera originală, însă ei ar putea avea nevoie de o serie de instrumente high-tech pentru a putea dezvălui restul picturii.

Potrivit publicaţiei Leggo, oficialităţile italiene vor să restaureze pictura murală pentru a o prezenta la următoarea ediţie a Expoziţiei Universale, un festival care durează o lună şi este găzduit de o ţară diferită la fiecare cinci ani. Următoarea ediţie a Expoziţiei Universale va avea loc la Milano în 2015.

Pictura murală găsită în Castelul Sforza nu este singura operă semnată de Leonardo Da Vinci care a fost descoperită recent. La începutul acestei luni, experţii în artă au anunţat că o pictură, găsită într-un seif elveţian, ar putea fi o operă a lui Da Vinci considerată de multă vreme pierdută - portretul unei femei din nobilimea italiană, Isabella d'Este.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/9821dfd6f8b03e82404079d5b589774d48321db4.file.end.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434