Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 08 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Restauratorii Castelului Sforza au făcut o descoperire uluitoare sub 17 straturi de var: o pictură murală de Leonardo Da Vinci!

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 29 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 946 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Restauratorii Castelului Sforza au făcut o descoperire uluitoare sub 17 straturi de var: o pictură murală de Leonardo Da Vinci!

O pictură murală de Leonardo Da Vinci a fost descoperită sub mai multe straturi de var şi vopsea în timpul operaţiunilor de restaurare a Castelului Sforza din Italia, informează huffingtonpost.com.

Restauratorii au fost uluiţi, în această săptămână, când, după ce au eliminat mai multe straturi de vopsea de pe zidurile Castelului Sforza au descoperit o parte dintr-o pictură murală realizată de Leonardo Da Vinci.

Ascunsă sub 17 straturi de var, acea parte a picturii - care prezintă rădăcina unui copac prinsă într-o rocă - a stat departe de privirea vizitatorilor castelului italian vreme de mai bine de 500 de ani.

Potrivit publicaţiei La Gazzetta del Mezzogiorno, desenul descoperit face parte dintr-o operă mai mare, pictată de Leonardo Da Vinci în timp ce lucra în calitate de artist oficial la curtea ducelui de Milano la sfârşitul anilor 1400. Descoperirea noului desen a fost făcută într-o cameră în care o altă frescă originală realizată de Da Vinci poate fi admirată pe unul dintre ziduri.

Municipalitatea din Milano intenţionează să restaureze în întregime această nouă pictură murală a celebrului artist renascentist italian.

Restauratorii folosesc diverse instrumente specifice pentru a îndepărta straturile de vopsea care ascund opera originală, însă ei ar putea avea nevoie de o serie de instrumente high-tech pentru a putea dezvălui restul picturii.

Potrivit publicaţiei Leggo, oficialităţile italiene vor să restaureze pictura murală pentru a o prezenta la următoarea ediţie a Expoziţiei Universale, un festival care durează o lună şi este găzduit de o ţară diferită la fiecare cinci ani. Următoarea ediţie a Expoziţiei Universale va avea loc la Milano în 2015.

Pictura murală găsită în Castelul Sforza nu este singura operă semnată de Leonardo Da Vinci care a fost descoperită recent. La începutul acestei luni, experţii în artă au anunţat că o pictură, găsită într-un seif elveţian, ar putea fi o operă a lui Da Vinci considerată de multă vreme pierdută - portretul unei femei din nobilimea italiană, Isabella d'Este.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa