Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Nava-fantomă a SUA, cel mai avansat si mai scump distrugător din istorie

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 30 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 1686 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Nava-fantomă a SUA, cel mai avansat si mai scump distrugător din istorie

Super-nava de razboi invizibila a Statelor Unite a fost lansata la apa, pe 29 octombrie, pe raul Kennebec, din statul Maine. Cel mai mare si cel mai scump distrugator din istoria SUA, USS Zumwalt este o nava ce se deplaseaza fara a fi detectata de radare.

Desi costul sau initial a fost de 3,8 miliarde de dolari, cheltuielile finale aproape ca s-au dublat, potrivit Business Insider.

Construit de compania General Dynamics, distrugatorul USS Zumwalt DDG-1000 ar putea permite punerea in practica a proiectului tunului magnetic, care combina curentii magnetici si campurile electrice, iar proiectilele sale ar zbura de 7 ori mai repede decat viteza sunetului.

Datorita noilor sisteme de arme ale Marinei, constructorii au instalat la bord o centrala electrica de aproximativ 78 de megawati, care ar putea oferi energie electrica la 78.000 de locuinte.

Datorita sistemelor avansate de calculatoare si a automatizarile de la bord, echipajul distrugatorului USS Zumwalt a fost redus la doar 158 de marinari. Prin comparatie, distrugatorul USS Barry Arleigh are nevoie de 210 marinari.

Coca distrugatorul absoarbe undele radar

USS Zumwalt este cel mai mare distrugator din istoria SUA, el fiind cu 30 de metri mai lung decat ultimele distrugatoare ale flotei americane.

"Forma suprastructurii si dispunerea antenelor sale reduc in mod semnificativ sectiunea transversala a navei, ceea ce face ca nava sa fie foarte putin vizibila pe radarele inamice", potrivit comunicatului Marinei SUA.

Structura navei este realizata dintr-un material compozit care absoarbe undele radar. Armele de pe USS Zumwalt sunt adaptate pentru atacuri la sol si in apropierea coastelor.

De asemenea, distrugatorul dispune de noul proiectil de atac cu raza lunga de actiune (Long Range Attack Projectile), el avand la bord rachete Tomahawk, rachete standard SM-3s si rachete Sea Sparrow.

USS Zumwalt DDG-1000 va intra efectiv in dotarea marinei Statelor Unite incepand cu anul 2014.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
ACUMA LA TV 15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa