Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 05 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

O planetă asemănătoare Pământului, descoperită în constelația Cygnus

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 01 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 1207 ori | Comentarii stire 0 comentarii

O planetă asemănătoare Pământului, descoperită în constelația Cygnus

Astronomii au identificat o exoplanetă la o mare distanță în cosmos, în constelația Cygnus (Lebedei), o planetă foarte asemănătoare Pământului atât ca dimensiuni cât și ca alcătuire, ceea ce reprezintă o premieră astronomică, informează Associated Press.

 Această planetă telurică este însă mult prea aproape de steaua sa pentru a putea exista forme de viață la suprafața ei, unde temperaturile sunt cu cel puțin 2.000 de grade Celsius mai ridicate decât pe Pământ.

Astrofizicienii au anunțat într-un material publicat miercuri în revista Nature că exoplaneta Kepler-78b pare să fie alcătuită din rocă și fier, la fel ca și Pământul. Ei au măsurat masa planetei pentru a-i determina densitatea și compoziția geologică. Această exoplanetă este puțin mai mare decât Pământul și are masa aproape dublă față de planeta noastră.

Exoplaneta Kepler-78b este localizată în constelația Cygnus, la câteva sute de ani lumină distanță. Interesant este și faptul că realizează o orbită completă în jurul stelei sale în doar 8 ore, un veritabil mister pentru astronomii care nu înțeleg cum a putut să se formeze atât de aproape de o stea. Viitorul acestei planete nu este foarte fericit, urmând să se prăbușească în steaua în jurul căreia gravitează peste câteva miliarde de ani.

Până în prezent a fost confirmată descoperirea a peste 1000 de exoplanete. NASA folosește telescopul orbital Kepler pentru a căuta noi exoplanete. Acest telescop, care a descoperit și planeta Kepler-78b, a mai identificat alte 3.500 potențiale exoplanete a căror existență urmează să fie confirmată.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa