Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 29 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Yasser Arafat a murit otrăvit cu poloniu, afirmă văduva sa

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 07 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 690 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Yasser Arafat a murit otrăvit cu poloniu, afirmă văduva sa

Yasser Arafat a murit otrăvit cu poloniu în 2004, a declarat miercuri văduva sa, Suha Arafat, pe baza primelor expertize, după nouă ani de la decesul fostului președinte al Autorității Palestiniene într-un spital din apropiere de Paris, relatează agenția Reuters.

''Este vorba despre o adevărată crimă, de un asasinat politic'', a declarat Suha Arafat agenției Reuters la Paris, după ce-a primit un raport al Institutului de radiofizică din Lausanne (Elveția) privind analizele efectuate pe eșantioane prelevate din rămășițele pământești ale fostului lider palestinian.

Acest raport ''confirmă toate îndoielile noastre'', a afirmat Suha Arafat, după ce s-a întâlnit cu experți elvețieni. ''S-a dovedit științific faptul că el nu a murit de moarte naturală și avem dovezile științifice că a fost ucis'', a mai spus ea.

Reuters precizează că Suha Arafat nu a acuzat nici o țară sau vreo persoană în mod special, dar a subliniat că liderul istoric al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), care a semnat în 1993 un acord de pace la Oslo cu Israel și care a condus apoi o revoltă în 2001 când alte negocieri eșuau, avea mulți dușmani.

Rămășițele pământești ale lui Yasser Arafat au fost exhumate în noiembrie 2012 la Ramallah, în Cisiordania, după opt ani de la decesul său, pentru a se efectua o anchetă care să stabilească dacă el a murit otrăvit, așa cum cred numeroși palestinieni.

O anchetă în legătură cu suspiciunile de asasinat fusese încredințată cu trei luni mai înainte unui număr de trei judecători de instrucție din Nanterre (Hauts-de-Seine), după anunțul de către Institutul de radiofizică din Lausanne în legătură cu descoperirea unei cantități anormale de poloniu pe lucrurile personale predate de către văduva sa.

Yasser Arafat a murit la vârsta de 75 de ani, după o scurtă și misterioasă boală, pe 11 noiembrie 2004 la Spitalul militar Percy din Clamat (Hauts-de-Seine), unde fusese transferat cu acordul Israelului, după ce fusese izolat de armata israeliană în cartierul său general din Ramallah. Nici o autopsie nu a fost efectuată la acea vreme, la cererea văduvei sale, și medicii francezi care l-au îngrijit au declarat că nu pot stabili cauzele decesului.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa