Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 23 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Budismul, datat pentru prima oară de arheologi

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 27 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 1064 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Budismul, datat pentru prima oară de arheologi

Descoperirea, la locul nașterii lui Buddha din Nepal, a unor vestigii cu o structură până acum necunoscută a permis, pentru prima oară, datarea științifică a vieții sale și a emergenței budismului, în secolul al VI-lea î.e.n., relatează AFP.

Săpăturile realizate sub templul Maya Devi de la Lumbini (vest) au scos la lumină vestigiile unei structuri de lemn, 'care a putut fi datată științific din secolul al VI-lea î.e.n.', a anunțat luni arheologul Robin Coningham de la Universitatea britanică Durham.

Această 'descoperire majoră' aduce 'elemente noi într-o dezbatere foarte veche' cu privire la viața lui Buddha, a adăugat responsabilul într-o conferință de presă prin telefon, organizată de National Geographic Society, potrivit agenției de presă franceze.

Viața lui Buddha este cunoscută doar prin tradiție orală sau texte posterioare vieții sale, care îi datează nașterea în secolul al VI-lea sau al IV-lea î.e.n.

Până acum, cele mai vechi structuri budiste din Lumbini datau din secolul al III-lea î.e.n., din vremea împăratului Asoka, care a răspândit budismul din Afganistanul de azi până în Bangladesh.

'Continuitatea directă pe care o ilustrează vestigiile de la Lumbini reflectă dezvoltarea budismului, care a început ca un cult local, apoi s-a răspândit în lume', afirmă cercetătorii.

Situl de la Lumbini, aproape de granița de nord a Indiei, este înscris pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO și este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale budismului, frecventat de un milion de persoane pe an.

Directoarea generală a UNESCO, Irina Bokova, a indicat într-un comunicat că organizația este 'mândră să fie asociată cu această descoperire importantă a unuia dintre cele mai sacre locuri ale uneia dintre cele mai vechi religii din lume'.

Religia budistă numără circa 500 de milioane de adepți în întreaga lume.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa