Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 02 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Shimon Peres nu crede ipoteza otrăvirii lui Yasser Arafat: Ar fi fost mult mai uşor să fie asasinat cu un glonţ

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 27 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 669 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Shimon Peres nu crede ipoteza otrăvirii lui Yasser Arafat: Ar fi fost mult mai uşor să fie asasinat cu un glonţ

Preşedintele israelian, Shimon Peres, a repins marţi ipoteza otrăvirii fostului lider palestinian Yasser Arafat, afirmând că "ar fi fost mult mai uşor" să fie asasinat cu un glonţ.

"Nu cred ipoteza" potrivit căreia Yasser Arafat a fost otrăvit, a declarat Shimon Peres pentru publicaţia mexicană Excelsior, înainte de efectuarea unei vizite de stat în Mexic.

Arafat a murit la data de 11 noiembrie 2004 într-un spital militar din Franţa, iar cauzele morţii sale încă nu au fost elucidate. Numeroşi palestinieni suspectează Israelul, însă statul evreu a negat tot timpul că l-ar fi otrăvit pe Arafat cu ajutorul unor complici din anturajul său.

La începutul lunii noiembrie, analize efectuate în Elveţia şi în Rusia au arătat că fostul lider palestinian nu a murit "de bătrâneţe sau de boală, ci otrăvit". Cu toate acestea, cauza morţii sale încă nu a fost determinată în mod clar.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a solicitat înfiinţarea unei comisii internaţionale de anchetă pentru a face lumină în cazul decesului lui Yasser Arafat. "Noi avem indicii că preşedintele Yasser Arafat nu a murit de bătrâneţe, nici de boală, ci (...) otrăvit", a subliniat el recent într-un interviu acordat AFP.

"Dacă cineva ar fi vrut să scape de Arafat, i-ar fi fost mult mai uşor să o facă cu un glonţ", a apreciat Peres, laureat în anul 1994 cu Premiul Nobel pentru Pace, împreună cu fostul lider palestinian şi premierul israelian de la acea vreme, Yitzhak Rabin, după semnarea Acordurilor de la Oslo în anul precedent.

Preşedintele israelian, însoţit de oameni de afaceri din ţara sa, a sosit marţi seara în capitala Mexicului, pentru o vizită de cinci zile în acest stat.

Programul lui Peres de miercuri include întrevederi cu omologul său mexican, Enrique Peña Nieto, şi cu magnatul Carlos Slim. În zilele următoare, el va participa la un forum economic Mexic-Israel şi la Salonul internaţional de carte de la Guadalajara, în vestul ţării, la care este invitat de onoare în acest an.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa