Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 07 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Statuia lui Lenin dărâmată la Kiev se vinde la kilogram pe site-urile ucrainene

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 10 Decembrie, 2013 | Nr. accesari stire 713 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Statuia lui Lenin dărâmată la Kiev se vinde la kilogram pe site-urile ucrainene

Fragmente din statuia lui Lenin dărâmată duminică de opozanții regimului de la Kiev au fost puse în vânzare luni pe mai multe site-uri ucrainene la un preț de pornire de 6,25 euro pe kilogramul de cuarțit din acest monument, transmite EFE.

'Vindem un fragment din ultimul Lenin de la Kiev. Prețul fragmentelor din Lenin depinde de greutate și de partea corpului din care provin. Mâna costă 1.000 de grivne (120 de dolari), o parte a brațului (90 de dolari)", sună unul dintre anunțuri. În ce privește capul fondatorului statutului sovietic, 'acesta nu are preț'.

'Pune-le un preț', se arată într-un anunț, care oferă la 50 de grivne pe kilogram (6,25 de dolari) bucăți din monumentul lucrat în cuarțit roșu, aceeași rocă folosită la construirea Mausoleului lui Lenin de la Moscova, unde se află depus trupul îmbălsămat al acestuia.

Statuia, operă a sculptorului Serghei Merkurov și care era amplasată în Piața Basarabia din decembrie 1946, a fost dărâmată duminică de un grup de manifestanți cu ajutorul unor cabluri de oțel. Circa 30 de persoane mascate au încercuit statuia cu o coardă, pe care au fixat-o de copacii din apropiere, dărâmând monumentul și strigând 'Jos, parazit comunist!', a relatat duminică AFP.

Poliția a deschis un dosar penal în baza articolului 294 din Codul Penal (revoltă în masă).

'Este nevoie de reținere de la acțiuni necivilizate. Statuia lui Lenin nu rezolvă nimic, iar dărâmarea sa nu face decât să complice negocierile cu alte forțe politice', a declarat pe scena amplasată în Piața Independenței cântăreața Ruslana, câștigătoarea concursului Eurovision din 2004, care se numără printre cei ce protestează de mai multe zile împotriva puterii de la Kiev.

Între timp, liderul comuniștilor ucraineni, Petro Simonenko, a afirmat că acest incident nu este doar 'un act de vandalism', ci demonstrează că obiectivul protestelor antiguvernamentale este 'incitarea la ură (...) și distrugerea statului prin toate mijloacele'. Simonenko a acuzat opoziția că folosește, cu aprobarea SUA și a Uniunii Europene, grupuri extremiste formate din tineri neonaziști pentru a provoca autoritățile.

În noaptea de duminică spre luni a fost de asemenea decapitată o altă statuie a lui Lenin dintr-o localitate din regiunea Odesa.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa