Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Valkyrie, noul „robot supererou” creat de NASA

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 16 Decembrie, 2013 | Nr. accesari stire 1078 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Valkyrie, noul „robot supererou” creat de NASA

Valkyrie, noul robot cu aspect umanoid creat de NASA pentru a-i ajuta pe astronauţi în spaţiu şi pe pământeni în cadrul unor operaţiuni umanitare desfăşurate în zonele afectate de dezastre naturale, a fost prezentat de curând în Statele Unite, informează huffingtonpost.com.

Robotul Valkyrie are o înălţime de 191 centimetri, poartă pe piept sigla NASA şi seamănă foarte mult cu supereroul Iron Man creat de compania Marvel. Cu toate acestea, el a fost creat pentru diverse operaţiuni concrete, nu pentru activităţi desprinse din revistele de benzi desenate.

Robotul a fost construit de o echipă de ingineri de la Centrul spaţial Johnson din Houston în doar nouă luni.

Valkyrie va participa la Robotics Challenge, o competiţie organizată de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) care va avea loc la sfârşitul lunii decembrie, şi este conceput pentru a-i ajuta pe oameni în timpul unor dezastre naturale. Pentru a-i testa capacităţile, organizatorii competiţiei îl vor supune pe Valkyrie unui set de scenarii cu care acesta s-ar putea întâlni în situaţii extreme. Astfel, Valkyrie va trebui să conducă un automobil, să adune deşeuri, să treacă printr-un zid şi să efectueze multe alte sarcini.

"Vrem să ajungem pe Marte", a spus Nicolaus Radford, coordonatorul echipei care l-a construit pe Valkyrie. "Cel mai probabil, NASA va trimite roboţi înainte de a trimite astronauţi pe această planetă. Roboţii vor deschide calea pentru exploratorii umani şi, atunci când oamenii vor ajunge pe Marte, roboţii şi oamenii vor lucra împreună pentru a construi habitate, să pună bazele viitoarelor aşezări umane. Tehnologii precum Valkyrie vor duce la apariţia acelui sistem robotizat care, într-o bună zi, va deveni precursorul misiunilor cu astronauţi pe Marte".

Unii dintre membrii echipei care l-a construit pe Valkyrie au lucrat şi la proiectul Robonaut, un alt robot construit de NASA. Robonaut a fost primul robot cu aspect umanoid care a zburat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). NASA a anunţat recent că Robonaut 2 - ataşat în prezent de un stâlp de pe ISS - îşi va primi în cursul anului 2014 picioarele de care are nevoie pentru a se deplasa la bordul staţiei.

Etapa preliminară a concursului DARPA Robotics Challenge va avea loc în perioada 20-21 decembrie în statul american Florida. Finala este programată pentru sfârşitul anului 2014, iar echipa câştigătoare va primi un premiu de 2 milioane de dolari.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa