Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 19 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Valkyrie, noul „robot supererou” creat de NASA

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 16 Decembrie, 2013 | Nr. accesari stire 961 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Valkyrie, noul „robot supererou” creat de NASA

Valkyrie, noul robot cu aspect umanoid creat de NASA pentru a-i ajuta pe astronauţi în spaţiu şi pe pământeni în cadrul unor operaţiuni umanitare desfăşurate în zonele afectate de dezastre naturale, a fost prezentat de curând în Statele Unite, informează huffingtonpost.com.

Robotul Valkyrie are o înălţime de 191 centimetri, poartă pe piept sigla NASA şi seamănă foarte mult cu supereroul Iron Man creat de compania Marvel. Cu toate acestea, el a fost creat pentru diverse operaţiuni concrete, nu pentru activităţi desprinse din revistele de benzi desenate.

Robotul a fost construit de o echipă de ingineri de la Centrul spaţial Johnson din Houston în doar nouă luni.

Valkyrie va participa la Robotics Challenge, o competiţie organizată de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) care va avea loc la sfârşitul lunii decembrie, şi este conceput pentru a-i ajuta pe oameni în timpul unor dezastre naturale. Pentru a-i testa capacităţile, organizatorii competiţiei îl vor supune pe Valkyrie unui set de scenarii cu care acesta s-ar putea întâlni în situaţii extreme. Astfel, Valkyrie va trebui să conducă un automobil, să adune deşeuri, să treacă printr-un zid şi să efectueze multe alte sarcini.

"Vrem să ajungem pe Marte", a spus Nicolaus Radford, coordonatorul echipei care l-a construit pe Valkyrie. "Cel mai probabil, NASA va trimite roboţi înainte de a trimite astronauţi pe această planetă. Roboţii vor deschide calea pentru exploratorii umani şi, atunci când oamenii vor ajunge pe Marte, roboţii şi oamenii vor lucra împreună pentru a construi habitate, să pună bazele viitoarelor aşezări umane. Tehnologii precum Valkyrie vor duce la apariţia acelui sistem robotizat care, într-o bună zi, va deveni precursorul misiunilor cu astronauţi pe Marte".

Unii dintre membrii echipei care l-a construit pe Valkyrie au lucrat şi la proiectul Robonaut, un alt robot construit de NASA. Robonaut a fost primul robot cu aspect umanoid care a zburat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). NASA a anunţat recent că Robonaut 2 - ataşat în prezent de un stâlp de pe ISS - îşi va primi în cursul anului 2014 picioarele de care are nevoie pentru a se deplasa la bordul staţiei.

Etapa preliminară a concursului DARPA Robotics Challenge va avea loc în perioada 20-21 decembrie în statul american Florida. Finala este programată pentru sfârşitul anului 2014, iar echipa câştigătoare va primi un premiu de 2 milioane de dolari.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa