Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 04 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Yahoo, atac făra precedent din partea hackerilor

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 06 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 1007 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Yahoo, atac făra precedent din partea hackerilor

Utilizatorii care nu au actualizat programul Java la ultima versiune si care au vizitat site-ul Yahoo.com in ultimele 24 de ore au fost tinta unui atac care se folosea de o reclama pentru a instala virusi foarte priculosi.

Reclama se afiseaza cu precadere utilizatorilor din estul Europei, unde Yahoo! are o cota de piata importanta, datorita utilizarii serviciului Messenger.

"Metoda de distributie este extrem de populara printre infractorii informatici, deoarece permite unui atacator sa tinteasca intregul public al unui site cu trafic ridicat, precum Yahoo, in acest caz numarul victimelor va fi proportional cu traficul.

Chiar daca portalul a identificat si eliminat reclama periculoasa, utilizatorul deja infectat va continua sa simta efectele virusului in primul rand prin pierderi de bani si date sensibile, de aceea dezinfectia rapida e cruciala", a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Atacul functioneaza pe calculatoarele care au instalat Java.

La incarcarea reclamei, un cod vulnerabil rula intr-un iframe (un format video digital care utilizeaza codificare video si audio), care ducea ulterior la un set de exploit-uri (program sau o secventa de date ori de comenzi care exploateaza o vulnerabilitate a unui sistem informatic in scopul de a cauza un comportament neprevazut sau neanticipat al respectivului sistem).

Acesta verifica versiunea de Java si furniza un applet (program software specific Java) modificat cu scopuri malefice. Odata incarcat, el declansa o vulnerabilitate ce instala diversi virusi, printre care Zeus (malware financiar) si Dorkbot (un virus cu capabilitati de control de la distanta).

Virusul Zeus incearca sa manipuleze tranzactiile online pentru a transfera sume de bani din conturile utilizatorilor catre cele ale atacatorilor.

In cazul infectarii cu Dorkbot, atacatorul planteaza pe calculatorul victimei un backdoor, urmand sa decida mai tarziu cum va controla sistemul infectat.

Pentru a se proteja de astfel de atacuri, utilizatorii sunt sfatuiti sa actualizeze imediat pluginurile web (Java, Adobe Reader si Flash Player) si sa-si instaleze o solutie antivirus performanta.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
ACUMA LA TV 20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa