Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 20 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ayatollahul Khamenei interzice comunicaţiile online între băieţi şi fete în Iran

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 09 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 1691 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ayatollahul Khamenei interzice comunicaţiile online între băieţi şi fete în Iran

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a făcut publică pe pagina sa de internet decizia de a interzice comunicațiile online (chat) între băieții și fetele care nu se cunosc, considerând că este un lucru 'imoral', informează joi ziarul spaniol El Mundo.

Internetul nu mai este o opțiune pentru tinerii iranieni care vor să-și facă noi prieteni ori să-și caute un partener. Potrivit portalului conservator de știri Rajanews, Ali Khamanei a anunțat această decizie, care va avea caracter de fatwa (edict religios), pe pagina sa (www.leader.ir), ca răspuns la o întrebare pusă de un credincios musulman.

La întrebarea 'care este părerea dumneavoastră despre chatul online între băieți și fete?', liderul spiritual și politic al Iranului a răspuns: 'Având în vedere caracterul imoral aplicabil acestor cazuri, este un lucru nepermis'.

Comentariul lui Khamenei intervine după ce în decembrie a fost blocată în Iran aplicația chineză WeChat, amplu utilizată în această țară. Ulterior, și utilizatorii rețelelor Instagram și Viber au avut probleme de conexiune timp de mai multe ore sau zile, însă la puțin timp după aceea interdicția a fost ridicată și toatele rețelele au început din nou să funcționeze.

La începutul lunii ianuarie, directorul autorității împotriva infracționalității cibernetice, Abdolsamad Khorramabadi, a anunțat codarea unor aplicații precum WeChat, Viber, Tango și WhatsApp până când Iranul își va putea dezvolta propriile aplicații.

Potrivit lui Khorramabadi, aplicațiile de postare de fotografii sau de trimitere de mesaje prin telefonul mobil sau computer sunt periculoase, având în vedere că prin acestea 'se pot schimba informații cu conținut infracțional' sau, mai concret, deoarece 'permit colectarea și analizarea de informații clasificate și trimiterea lor în străinătate'.

Peste cinci milioane de pagini pe internet și rețele sociale precum Facebook sau Twitter sunt blocate în Iran și nu pot fi accesate decât prin programe de decodare sau VPN.

Interdicția vizează și aplicațiile telefoanelor mobile, dintre care multe nu pot fi descărcate în această țară.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
ACUMA LA TV 15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa