Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 23 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Dezvăluiri ale jafului făcut de nazişti: Lista lui Hitler, deconspirată după 70 de ani

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 20 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 1208 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Dezvăluiri ale jafului făcut de nazişti: Lista lui Hitler, deconspirată după 70 de ani

Un subiect extrem de controversat din istoria celui de-Al Doilea Razboi Mondial va fi dezvaluit, in premiera, de catre Muzeul Victoria si Albert din Londra. Astfel, muzeul britanic va publica lista lui Hitler, ce contine numele a 16.558 de opere de arta moderna care au fost luate de nazisti.

La scurt timp dupa izbucnirea razboiului, nazistii au confiscat mii de opere de arta "degenerata" din galeriile din Germania, inclusiv ale unor artisti precum Picasso sau Van Gogh, potrivit The Independent.

Muzeul V&A din Londra va publica online inventarul complet al listei denumita "Entartete Kunst". "Este una dintre sursele cruciale care ne fac sa intelegem ce s-a intamplat cu o multime dintre aceste opere. Dorim sa oferim tuturor sansa sa vada documentele originale; este de altfel un subiect controversat si dificil", a spus Heike Zech, curator in cadrul Colectiei Gilbert al muzeului.

Este deosebit de pertinent ca aceasta lista a lui Hitler sa vina la un asa scurt timp, dupa ce anul trecut au aparut din senin cele 1.400 de lucrari moderne ale unor artisti, intr-un apartament din Munchen, o colectie a lui Hildebrand Gurlitt.

Pe lista apar, printre altele, trei opere ale lui Van Gogh, pe care le-a cumparat Herman Goering. Lista lui Hitler a fost conceputa la cel mai inalt nivel, in cadrul ministerului public de propaganda al Germaniei naziste.

Lista a fost realizata in ordine alfabetica si este impartita in doua volume, ea fiind donata Muzeului Victoria si Albert din Londra de catre vaduva lui Heinrich Robert Fischer in anul 1996, ca parte a unei colectii de publicatii de arta germana.

Fischer a fost un comerciant de arta austriac care a fugit in Marea Britanie in anul 1938, inainte de a servi in cadrul Corpului de Armata britanic, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Lista "Entartete Kunst" a fost "ceva special". Aceasta este singura dintre cele trei exemplare care au continut cele doua volume. Pana in prezent niciuna dintre paginile originale ale lucrarii nu au fost puse la dispozitia publicului.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa