Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Piatra misterioasă de pe Marte

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 21 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 727 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Piatra misterioasă de pe Marte

O piatră misterioasă, care a apărut în faţa roberului Opportunity, „nu seamănă cu nimic din ce am văzut până acum”, spun specialiştii NASA.

Experţii au declarat că au fost „induşi în eroare” atât de originea, cât şi de compoziţia obiectului care, în acest moment, este investigat de instrumentele de măsurare de care dispune Opportunity.

Astronomii au observat că noua rocă „a apărut” fără nicio explicaţie pe un afloriment care acum câteva zile era gol.  Din cauza vremii nefavorabile, roverul nu s-a putut deplasa în altă regiune, rămânând aici şi fotografiind aceeaşi zonă timp de o lună. Toate imaginile trimise de rover pe Pământ au fost analizate de oamenii de ştiinţă de la Jet Propulsion Laboratory (JPL).

Omul de ştiinţă Steve Squyres, de la JPL a declarat că se pare că planeta „aruncă cu lucruri noi”. „Am văzut roca aşezată acolo. Ea este albă pe margini, iar în centru are o pată de culoare roşu închis - arată ca o gogoaşă cu gem. Ea pur şi simplu a apărut în acel loc pe unde noi nici măcar nu am trecut”, a mai declarat specialistul.

Squyres susţine că echipa sa a realizat două teorii privitoare la modul în care a ajuns roca în acea zonă: fie „în apropiere există o gaură din care iese fum” care a fost creată de un meteor, fie a fost aruncată de o roată a roverului.

„Am mers la o distanţă de un metru sau doi de acest loc şi cred că cea mai bună explicaţie ar fi că am lovit-o cu o roată”, a mărturisit Squyres.

Şi cu toate acestea, povestea a devenit şi mai ciudată atunci când Opportunity a investigat roca.

După ce au analizat roca, specialiştii au declarat că „nu seamănă cu nimic din ce am văzut până acum. Este foarte bogată în sulf şi în magneziu şi are de două ori mai mult mangan ca orice altceva văzut pe Marte de noi”.

„Nu ştiu ce însemnă toate aceste observaţii. Suntem foarte confuzi şi toată lumea din echipă se ceartă cu privire la care ar putea fi explicaţia”, a mai declarat Squyres.

„Tocmai asta este frumuseţea misiunii, că tocmai am realizat faptul că niciodată nu vom termina. Mereu va exista ceva tentant, ceva minunat, dincolo de capacitatea noastră de a explica sau înţelege. Asta este natura explorării”, a încheiat Squyres.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa