Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

A fost depăşit pentru prima dată pragul psihologic de 1 miliard de smartphone-uri la nivel global

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 29 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 1214 ori | Comentarii stire 0 comentarii

A fost depăşit pentru prima dată pragul psihologic de 1 miliard de smartphone-uri la nivel global

Livrările de smartphone-uri la nivel global au depăşit anul trecut pentru prima dată 1 miliard de unităţi, susţinute de cererea pentru dispozitive mai ieftine, în contextul indiciilor privind încetinirea creşterii pe segmentul preţurilor ridicate, potrivit datelor firmei de cercetare IDC.

Vânzările globale au urcat anul trecut cu 38%, la uşor peste 1 miliard, arată datele IDC, citate de cotidianul britanic Financial Times.

Creşterea vânzărilor nu va linişti însă investitorii îngrjoraţi că marjele celor mai mari doi producători, Samsung şi Apple, ar putea fi afectate de ascensiunea smartphone-urilor low-cost.

"Smartphone-urile ieftine sunt cele care alimentează creaşterea vânzărilor. Pieţele din India şi China se îndreaptă rapid către un punct în care smartphone-urile cu preţuri mai mici de 150 de dolari reprezintă majoritatea livrărilor", a declarat Ryan Reith, director de cercetare la IDC.

Apple a lansat anul trecut iPhone 5c, un model mai ieftin faţă de modelul vârf de gamă iPhone 5s, dar semnificativ mai scump decât produsele multor companii din China. Apple a anunţat, luni, că a vândut circa 51 de milioane de iPhone-uri în ultimele trei luni ale anului trecut.

Chiar dacă vânzările reprezintă un nou record pentru grup, iar veniturile şi profitul au depăşit aşteptările, livrările s-au situat sub nivelul anticipat de analişti, de circa 55 de milioane de unităţi, iar cotaţia Apple a scăzut cu până la 9% în tranzacţiile efectuate pe platforme electronice după închiderea şedinţei obişnuite a bursei.

IDC estimează că Apple a vândut 153 de milioane de smartphone-uri anul trecut, în creştere de la 136 milioane de unităţi în 2012. Cota de piaţă a scăzut însă de la 19% la 15%.

Samsung, care produce o gamă mult mai variată de telefoane decât rivalul american, şi-a majorat cota de piaţă de la 30% la 31% anul trecut, livrând 314 milioane de unităţi. Chiar dacă obţine costuri mai reduse întrucât fabrică multe dintre componentele de care are nevoie, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global se confruntă, de asemenea, cu presiuni asupra marjelor de profit.

Grupul sud-coreean a anunţat recent că veniturile diviziei de telefoane au scăzut în ultimele trei luni ale anului trecut cu 9%, iar profitul operaţional cu 18%.

Vânzările de smartphone-uri la nivel global vor creşte cu 26% în acest an, a estimat analistul BNP Paribas Peter Yu, adăugând că va fi înregistrată o creştere semnificativă pe segmentul dispozitivelor ieftine. Companile din China sunt bine poziţionate pentru extindere la nivel global, a spus el.

Huawei şi Lenovo ocupă în prezent locurile al treilea, respectiv al patrulea, în funcţie de vânzări, cu o cotă de piaţă cumulată de 11% în ultimul trimestru al anului trecut, arată datele IDC. Cele două companii, împreună cu alţi competitori mai mici, au dificultăţi să obţină profit pe piaţa din China, unde preţurile rămân scăzute din cauza concurenţei intense.

Situaţia s-ar putea schimba dacă ies de pe piaţă jucătorii mai mici, iar companiile mari îşi dezvoltă branduri premium, strategie aplicată deja în unele ţări din Asia de Sud-Est.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa