Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 20 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Planul top secret de reabilitare a Germaniei naziste, dezvăluit după 7 decenii

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 30 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 640 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Planul top secret de reabilitare a Germaniei naziste, dezvăluit după 7 decenii

Un plan top secret fascinant, de reabilitare a Germaniei naziste, a fost intocmit in anul 1945, la doar doua luni dupa ce trupele lui Hitler au capitulat. Planul a fost dezvaluit de-abia acum, dupa aproape 70 de ani.

Planul secret a fost intocmit de feldmaresalul britanic Bernard Montgomery si cuprindea printre altele nevoia unei prese libere si a libertatii de exprimare in noua societate germana, potrivit Daily Mail.

Copia care a fost pastrata de catre un inalt ofiter de informatii din Statele Unite va fi scoasa la licitatie, la Nate D Saunders din Los Angeles.

Textul initial avea titlul "Note cu privire la situatia prezenta". Feldmaresalul Montgomery a subliniat in planul secret importanta unei prese libere si rolul bisericii de a ajuta natiunea invinsa si de a scapa de ideile deformate ale lui Adolf Hitler.

Montgomery a venit cu o strategie ce se dorea sa castige inimile si mintile germanilor, dupa ce aliatii au preluat controlul asupra Germaniei, de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

El a cerut soldatilor britanici sa interactioneze cu localnicii germani, sa aiba conversatii cu adultii pe strada si sa se joace cu copiii in public.

Montgomery a stabilit rolul vital al bisericii in reabilitarea poporului german

El a incurajat oamenii sa se intalneasca si sa socializeze sau sa infiinteze cluburi si asociatii care sa constituie un "bastion puternic impotriva nazismului".

Montgomery a citat biserica ca fiind vitala in reintegrarea germanilor intr-o lume civilizata, dupa ce institutiile fusesera suprimate de catre Hitler.

Obiectivul sau era de a inlocui treptat sentimentul de frica de viitor, care a fost trambitat de propaganda nazista, cu unul de speranta, iar tara sa se intoarca la o democratie pasnica.

Documentul, marcat "Top secret", a fost scris pe 14 iulie 1945, la doua luni dupa ce Germania capitulase si Hitler se sinucisese.

Dupa razboi, Montgomery a fost responabil a zonei britanice, care era situata in nord-vestul Germaniei si care includea Hamburgul si o populatie de 20 de milioane de cetateni si doua milioane de prizonieri germani.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa