Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 16 Septembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Biserica mormonă: „Nimeni nu va avea o planetă după moarte, în ciuda celor scrise în Cartea lui Mormon”

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 03 Martie, 2014 | Nr. accesari stire 776 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Biserica mormonă: „Nimeni nu va avea o planetă după moarte, în ciuda celor scrise în Cartea lui Mormon”

Biserica mormonă şi-a informat credincioşii, prin intermediul unui articol de 3.500 de cuvinte, în legătură cu faptul că oamenii nu vor primi o planetă proprie în viaţa de apoi, deşi acest lucru pare să fie scris în Cartea lui Mormon, informează dailymail.co.uk.

Biserica mormonă pare să se dezică de canonul potrivit căruia credincioşii ei sunt învăţaţi că vor avea propria planetă în viaţa de apoi, o idee eronată popularizată adeseori în cultura pop, cel mai recent în musicalul "The Book of Mormon", pus în scenă pe Broadway.

Noul articol reafirmă credinţa acestei biserici în faptul că oamenii pot deveni asemeni lui Dumnezeu în eternitate, însă spune că "acea imagine de benzi desenate cu oameni care îşi primesc propria planetă" nu reprezintă cu adevărat viziunea actuală a membrilor Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.

"Deşi foarte puţini membri ai Bisericii Sfinţilor din Zilele din Urmă se asociază cu aceste imagini caricaturale ale oamenilor care primesc propria planetă, cei mai mulţi sunt de acord că evlavia inspirată de Creaţie face aluzie la potenţialul nostru creativ în eternitate", se afirmă în acel articol.

Expectativa unui sentiment de exaltare este mai degrabă figurativă şi ambiguă, oamenii nu se aşteaptă să primească într-adevăr o planetă pe care să trăiască, spune acelaşi articol.

"Membrii bisericii îşi imaginează această exaltare mai puţin prin imaginea lucrurilor pe care le vor primi (după moarte), ci mai mult prin intermediul relaţiilor pe care le au acum şi prin felul în care aceste relaţii ar putea să îi purifice şi să îi înalţe", se mai arată în articolul citat.

Articolul de 3.500 de cuvinte face parte dintr-o serie recentă de articole publicate pe site-ul Bisericii mormone cu scopul de a explica şi de a clarifica unele dintre cele mai sensibile teme abordate de această religie.

Articolele precedente au tratat subiecte precum interzicerea bărbaţilor de culoare în rândul clericilor mormoni şi istoria timpurie a poligamiei.

Seria de articole a fost lăudată de discopolii mormoni, care spun că biserica lor a început în sfârşit să vorbească despre unele dintre cele mai controversate şi mai sensibile părţi din istoria şi din doctrina ei, pe care le-a ignorat în trecut.

Noul articol, intitulat "Becoming Like God", nu îl menţionează pe Kolob, menţionat în Cartea lui Abraham ca o planetă sau o stea apropiată de tronul lui Dumnezeu.

Kolob este menţionat în imnul mormon, însă interpretările sale sunt diferite - unii spun că este planeta pe care locuieşte Dumnezeu, alţii spun că este locul în care membrii bisericii vor ajunge după ce vor muri - şi face referire la un vers obscur din Scriptura mormonă, a declarat Matthew Bowman, profesor de religie la Hampden-Sydney College.

Se spune că acest Kolob ar fi fost sursa de inspiraţie pentru numele planetei Kobol din serialul SF "Battlestar Gallactica", care a fost creat de un mormon.

Kolob nu este menţionat în show-ul de pe Broadway "The Book of Mormon", însă în acest spectacol, unul dintre personaje cântă: "Cred că Dumnezeu are un plan pentru fiecare dintre noi. Cred că acest plan are legătură cu faptul că voi primi propria mea planetă".

Biserica mormonă a fost înfiinţată în 1830 şi a avut nevoie de peste un secol pentru a ajunge la un milion de credincioşi. În prezent, există aproximativ 15 milioane de mormoni pe plan mondial.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa