Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 01 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Descoperire „imensă” în Valea Regilor din Egipt

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 29 Aprilie, 2014 | Nr. accesari stire 1282 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Descoperire „imensă” în Valea Regilor din Egipt

O necropolă "imensă", cu aproximativ 50 de mumii şi fragmente de mumii, mai ales ale unor prinţi şi prinţese din dinastia a XVIII-a a faraonilor (1550 - 1292 î.e.n.), a fost adusă la lumină în Valea Regilor din Egipt, a anunţat, luni, ministrul egiptean al Antichităţilor, citat de AFP.

Descoperită în provincia Luxor, din sudul ţării, "imensa necropolă conţine fragmente de mumii care ar fi putut aparţine membrilor familiei domnitoare, mai ales fiilor regilor Tutmos al III-lea şi Tutmos al IV-lea, din dinastia a XVIII-a", se arată într-un comunicat al Ministerului egiptean al Antichităţilor, care a efectuat săpăturile în colaborare cu o misiune arheologică trimisă de Universitatea din Basel, Elveţia.

La faţa locului au fost descoperite sarcofage de lemn şi măşti mortuare, precum şi canope şi fragmente de canope, vase funerare care aveau modelate pe capac un cap de om sau de animal şi în care se puneau intestinele morţilor, după îmbălsămare.

Arheologii elveţieni au descoperit, în urmă examinării inscripţiilor de pe canope, numele a peste 30 de persoane înmormântate în necropolă. Printre acestea se numără multe prinţese ale căror nume fuseseră până atunci necunoscute, a precizat în comunicat Mohamed Ibrahim, ministrul egiptean al Antichităţilor.

Necropola este situată în extremitatea nord-vestică a Văii Regilor, mai departe decât mormântul faraonului Tutankamon, a explicat şi Abdelhakim Karar, responsabilul departamentului de antichităţi din Luxor, afirmând că importanţa acestei descoperiri rezidă în faptul că au fost găsite numele unor noi prinţese, dar şi pentru că a fost făcută în Valea Regilor, unde se credea că toate secretele au fost dezvăluite.

Unele dintre mumiile descoperite, în stare foarte bună de conservare, aparţin unor nou-născuţi, au precizat arheologii elveţieni. Unele măşti mortuare şi canope au relevat, de asemenea, că Valea Regilor a servit ca necropolă nu doar familiilor regale, ci şi celor de preoţi, într-o epocă ulterioară. Necropola a fost jefuită în mai multe rânduri în antichitate, conform comunicatului.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa