Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Fiul lui Joe Biden, în board-ul celui mai mare furnizor privat de gaze din Ucraina. Ce spune Casa Alba

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 14 Mai, 2014 | Nr. accesari stire 697 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Fiul lui Joe Biden, în board-ul celui mai mare furnizor privat de gaze din Ucraina. Ce spune Casa Alba

R. Hunter Biden, fiul vicepresedintelui american Joe Biden, avocat si partener intr-o firma de investitii, a fost numit in consiliul de administratie al unei firme ucrainene de gaze. Casa Alba considera ca nu este vorba despre un conflict de interese.

Numirea fiului lui Biden ridica semne de intrebare cu privire la moralitatea detinerii unei functii in intr-o companie ucraineana ce se ocupa cu forajele pentru gaze naturale, intr-un moment in care administratia americana promoveaza diversitatea energetica in aceasta tara, scrie The Moscow Times.

R. Hunter Biden a fost recent numit in consiliul de administratie al companiei private Burisma Holdings, ce foreaza in Ucraian din 2002. Hunter Biden arata, intr-un comunicat postat pe site-ul companiei, ca va ajuta compania cu "transparenta, guvernarea corporata si responsabilitatea, expansiunea internationala".

Intrebat de un reporter cu privire la noua functie a lui Hunter Biden, purtatorul de cuvant de la Casa Alba, Jay Carney, a aratat ca nu este vorba despre un conflict de interese.

"Hunter Biden si alti membri ai familiei Biden sunt, desigur, cetateni privati, si locul unde lucreaza ei nu reprezinta o sustinere a administratiei sau a vice-presedintelui sau presedintelui", a spus Carney.

Kendra Barkoff, reprezentanta lui Joe Biden, a explicat ca oficialul american "nu sustine nicio companie si nu are implicare in aceasta companie".

Si liderul unui ONG preocupat de etica guvernamentala sustine ca nu este un conflict de ineterese. "Nu se poate ca din cauza ca tatal tau este presedinte sa nu poti sa faci nimic", spune Melanie Sloan, director executiv al Citizens for Responsibility and Ethics in Washington.

Legile si reglementarile privind conflictul financiar sau de interese pentru oficialii guvernamentali nu se aplica presedintelui si vicepresedintelui, explica si Richard Painter, avocat principal pe probleme de etica pentru fostul presedinte republican George W. Bush.

Chiar daca acestea s-ar aplica, nu se extind pentru a cuprinde interesele financiare ale copiilor maturi ai oficialilor, spune acesta.

Mai mult, Painter nu considera ca Biden ar trebui sa renunte la eforturile depuse pe marginea chestiunilor privind energia in Ucraina, desi ar fi fost preferabil ca fiul sau sa evite aceasta chestiune.

Legaturi ciudate cu Ianukovici si un fost presedinte polonez

Presa americana relateaza insa ca nu toate lucrurile sunt clare in legatura cu implicarea fiului lui Biden in Burisma. Compania ar fi detinuta de un aliat al fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici si printre directorii sai se numara un fost presedinte polonz.

Burisma este detinuta de o companie offshore cipriota, Brociti Investments Limited, care ii apartine lui Miykola Zlocevski, ministru al Energiei sub Ianukovici.

Printre ceilalti directori ai Burisma, pe website-ul companiei apare numele lui Aleksander Kwasniewski, presedinte al Poloniei in 1995-2005. Acesta ar fi devenit director la 2 ianuarie. Trebuie amintit si ca Kwasniewski a jucat un rol important in eforturile UE de a atrage Ucraina, in timpul mandatului lui Ianukovici.

Desi nu este limpede daca este vorba despre acelasi Kwasniewski, adresa din actele companiei este cea a firmei de imobiliare a sotiei presedintelui polonez, Jolanta.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa