Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Huffington Post: 9 partide de extrema dreaptă înspaimântătoare intră în PE

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 27 Mai, 2014 | Nr. accesari stire 767 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Huffington Post: 9 partide de extrema dreaptă înspaimântătoare intră în PE

In urma alegerilor pentru Parlamentul European de saptamana trecuta, noua partide de extrema dreapta, inspaimantatoare, vor ajunge in legislativul european.

Publicatia Huffington Post face o sinteza a partidelor de extrema dreapta ajunse la Bruxelles si conchide ca grupul este cel mai eurosceptic, anti-imigrant si extremist din istoria UE.

Pentru prima data, partide declarate neo-naziste intra in Parlamentul European. Ponderea lor va fi de aproximativ o treime din numarul europarlamentarilor, deci sunt o forta de luat in considerare.

1. Frontul National (Franta)

Cutremur la europarlamentarele din Franta: Victorie zdrobitoare a extremei drepte

Liderul Marine Le Pen an muncit din greu pentru a detoxifia partidul sau de extrema dreapta, inclusiv prin cenzurarea tatalui sau, fondator al partidului. Acesta a declarat, chiar luna trecuta, ca numai "Domnul Ebola" poate rezolva problema imigratiei in Europa. Frontul National a obtinut un sfert din voturile exprimate in alegerile din Franta, cu o agenda anti-imigranti.

2. Partidul National Democratic (Germania)

Rezultate europarlamentare Victorie istorica in Germania - Neo-nazistii NPD intra in PE

Partidul neo-nazist NPD si-a facut campanie cu promisiunea de a stopa imigratia si a fost numit rasist si anti-semit. NPD a avut sloganuri de campanie precum "Bani pentru bunicuta in loc de Sinti si Rromi". In interviuri, membrii sai au insista ca Europa este un "continent de oameni albi".

3. Zorii Aurii (Grecia)

Partidul utranationalist elen a intrat pentru prima data in Parlamentul European. Purtatorul sau de cuvant are un tatuaj cu svastica si multi membri ai sai se afla in inchisoare pentru ca au facut parte dintr-o organizatie criminala. Sloganurile sale au fost mazgalite pe sinagogi, moschei si cimitire. In 2012, a candidat in alegerile din Grecia cu sloganul "Sa scapam pamantul acesta de mizerie".

4. The Finns (Finlanda)

Partidul anti-euro, populist, a reusit sa obtina doua mandate de europarlamentari. Partidul respinge acuzatiile de rasism si homofobie. Un parlamentar al sau a fost amendat in 2011 pentru comentarii despre musulmani facute pe blogul propriu.

5. Partidul Poporului (Danemarca)

Partidul a castigat aproape 27% din voturi si si-a dublat numarul de europarlamentari. Fondatorul partidului, Pia Kjærsgaard, crede ca Danemarca este o tara unde imigratia nu este naturala si nici binevenita.

6. Partidul Libertatii (Olanda)

Alegeri europarlamentare 2014: Geert Wilders, penalizat de olandezi

Partidul condus de Geert Wilders (foto sus) a obtinut mai putin decat spera. Wilders este faimos pentru ca a spus "Nu urasc musulmanii, urasc islamul". Acesta doreste sa puna capat imigratiei musulmane in Olanda si sa-i repatrieze pe musulmanii care traiesc deja aici.

7. Jobbik (Ungaria)

Alegeri europarlamentare 2014: Partidul lui Nigel Farage, invingator in Marea Britanie

Partidul Jobbik este unul din cele mai vadit neo-naziste din Parlamentul European, scrie sursa citata. Membrii sai au cerut etnicilor evrei sa se inscrie intr-un registru special.

8. Partidul Libertatii (Austria)

Partidul a obtinut o cincime din voturi, si-a dublat numarul de europarlamentari si spera sa faca o alianta cu Frontul National. Partidul este anti-musulman si crede ca Austria nu ar trebui sa mai primeasca imigranti.

9. Liga Nordului (Italia)

Partidul a obtinut 6% in alegeri. Unul din europarlamentarii sai s-a remarcat spunand ca "Africa nu a produs mari genii, dupa cum se poate vedea dintr-o enciclopedie Mickey Mouse".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa