Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 01 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ce limbă vorbea Iisus ? Papa Francisc s-a contrazis cu premierul israelian

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 28 Mai, 2014 | Nr. accesari stire 824 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ce limbă vorbea Iisus ? Papa Francisc s-a contrazis cu premierul israelian

Papa Francisc, care s-a aflat intr-o vizita in Orientul Mijlociu, s-a contrazis cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu in legatura cu limba pe care o vorbea Iisus Hristos.

Schimbul de replici a avut loc in timpul vizitei de luni a Suveranului Pontif la un memorial dedicat evreilor care au fost victimele terorismului, scrie Sydney Morning Herald.

Vizita a fost facuta la cererea statului israelian, dupa ce liderul Bisericii Catolice s-a rugat in dreptul unui zid care simbolizeaza segregarea palestinienilor de israelieni si pe care scrie cu graffiti "Eliberati Palestina!".

Autoritatile din statul evreu au interpretat gestul papei ca pe o victorie a palestinienilor, asa ca l-au rugat sa viziteze si un monument de-al lor.

La eveniment din Ierusalim a participat si premierul Benjamin Netanyahu. "Iisus a fost aici, pe acest pamant. Vorbea ebraica", i-a spus acesta Suveranului Pontif,

"Aramaica", l-a corectat Papa Francisc. Raspunsul lui Netanyahu nu a intarziat sa apara: "Vorbea aramaica, dar stia si ebraica".

Expertii in istoria religiilor sustin ca ambii au avut dreptate - in timp ce limba materna a lui Iisus Hristos era aramaica, ar fi stiut si ebraica.

Papa Francisc a facut o invitatie surpriza in timpul vizitei sale in Orientul Mijlociu. Suveranul Pontif i-a chemat pe presedintele israelian Shimon Peres si pe liderul palestinian Mahmoud Abbas la Vatican, dar nu pentru o mediere, ci pentru o rugaciune de pace.

Invitatia a fost facuta duminica, in a doua zi a vizitei sale, la Betleem, iar confirmarea celor doi lideri nu a intarziat sa apara.

Papa Francisc a adresat invitatia in timpul unei uriase slujbe publice, la care au participat mii de oameni si care a fost tinuta in Piata Manger din Betleem, unde s-a nascut Iisus Hristos.

Liderul Bisericii Catolice s-a aflat intr-o vizita de trei zile in Orientul Mijlociu. Acesta a mers atat in Israel, cat si in Palestina si s-a intalnit cu lideri ale celor doau parti, facand apel la pace.

Negocierile de pace dintre palestinieni si israelieni au esuat in urma cu cateva luni, starea conflictuala parand sa nu se stinga in urmatoarea perioada.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa