Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 31 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Asteroidul "Beast" trece pe lângă Pământ

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 06 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 581 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Asteroidul

Un asteroid de dimensiuni mari, descoperit recent și denumit "Beast" (bestia), va trece la o distanță sigură de Pământ la sfârșitul acestei săptămâni, conform unui material publicat de SPACE.com.

Asteroidul, cu nume de catalog 2014 HQ124, care are mărimea apropiată de a unui stadion de fotbal, nu prezintă niciun risc de a lovi Pământul, urmând să treacă duminică la peste 1 milion de kilometri distanță, distanță de trei ori mai mare decât cea dintre Pământ și Lună. Distanța medie dintre Pământ și Lună este de 384.400 de kilometri.

Acest asteroid a fost descoperit la 23 aprilie de telescopul spațial Wide-Field Infrared Survey Explorer, aparținând NASA.

Asteroidul "Beast" are un diametru de aproximativ 352 de metri, conform astronomilor din cadrul Programului Asteroid Watch al NASA, de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California.

Asteroidul 2014 HQ124 va trece pe lângă Pământ deplasându-se cu o viteză de 14 km/s, viteză de 17 ori mai mare decât cea a glonțului pornit dintr-o pușcă modernă.

Conform astronomilor, este deconcertant că un asteroid atât de mare, cu un potențial catastrofal dacă ar fi fost pe o traiectorie tangentă cu planeta noastră, a fost descoperit doar cu două luni înainte de a ajunge în punctul de maximă apropiere de Terra.

"(Asteroidul) HQ124 este cel puțin de 10 ori mai mare, dacă nu chiar de 20 de ori mai mare decât asteroidul care (a cărui explozie în urma frecării cu straturile atmosferice terestre) a rănit mii de oameni, anul trecut, la Celiabinsk, în Siberia", conform astronomului Bob Berman. "Dacă ar fi fost pe o traiectorie de coliziune cu Pământul, energia eliberată nu s-ar fi măsurat în kilotone, așa cum a fost cazul bombelor atomice care au pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial, ci în megatone", a mai adăugat el.

NASA estimează că peste 90% dintre asteroizii mari, cu diametrul de peste 1 kilometru, din apropierea relativă a Pământului au fost descoperiți. Un asteroid de asemenea dimensiuni ar produce distrugeri imense, la scară globală, dacă s-ar ciocni cu Pământul.

Asteroizii mai mici sunt însă, evident, mai greu de descoperit. Conform estimărilor există 15.000 de asteroizi cu diametrul în jur de 140 de metri în apropierea relativă a Pământului, iar dintre aceștia doar 30% au fost observați. Cercetători NASA mai estimează că există peste 1 milion de asteroizi cu diametrul de aproximativ 30 de metri în apropierea Pământului, iar dintre aceștia au fost descoperiți mai puțini de 1%.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
ACUMA LA TV 06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa