Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 14 Noiembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Asteroidul "Beast" trece pe lângă Pământ

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 06 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 512 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Asteroidul

Un asteroid de dimensiuni mari, descoperit recent și denumit "Beast" (bestia), va trece la o distanță sigură de Pământ la sfârșitul acestei săptămâni, conform unui material publicat de SPACE.com.

Asteroidul, cu nume de catalog 2014 HQ124, care are mărimea apropiată de a unui stadion de fotbal, nu prezintă niciun risc de a lovi Pământul, urmând să treacă duminică la peste 1 milion de kilometri distanță, distanță de trei ori mai mare decât cea dintre Pământ și Lună. Distanța medie dintre Pământ și Lună este de 384.400 de kilometri.

Acest asteroid a fost descoperit la 23 aprilie de telescopul spațial Wide-Field Infrared Survey Explorer, aparținând NASA.

Asteroidul "Beast" are un diametru de aproximativ 352 de metri, conform astronomilor din cadrul Programului Asteroid Watch al NASA, de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California.

Asteroidul 2014 HQ124 va trece pe lângă Pământ deplasându-se cu o viteză de 14 km/s, viteză de 17 ori mai mare decât cea a glonțului pornit dintr-o pușcă modernă.

Conform astronomilor, este deconcertant că un asteroid atât de mare, cu un potențial catastrofal dacă ar fi fost pe o traiectorie tangentă cu planeta noastră, a fost descoperit doar cu două luni înainte de a ajunge în punctul de maximă apropiere de Terra.

"(Asteroidul) HQ124 este cel puțin de 10 ori mai mare, dacă nu chiar de 20 de ori mai mare decât asteroidul care (a cărui explozie în urma frecării cu straturile atmosferice terestre) a rănit mii de oameni, anul trecut, la Celiabinsk, în Siberia", conform astronomului Bob Berman. "Dacă ar fi fost pe o traiectorie de coliziune cu Pământul, energia eliberată nu s-ar fi măsurat în kilotone, așa cum a fost cazul bombelor atomice care au pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial, ci în megatone", a mai adăugat el.

NASA estimează că peste 90% dintre asteroizii mari, cu diametrul de peste 1 kilometru, din apropierea relativă a Pământului au fost descoperiți. Un asteroid de asemenea dimensiuni ar produce distrugeri imense, la scară globală, dacă s-ar ciocni cu Pământul.

Asteroizii mai mici sunt însă, evident, mai greu de descoperit. Conform estimărilor există 15.000 de asteroizi cu diametrul în jur de 140 de metri în apropierea relativă a Pământului, iar dintre aceștia doar 30% au fost observați. Cercetători NASA mai estimează că există peste 1 milion de asteroizi cu diametrul de aproximativ 30 de metri în apropierea Pământului, iar dintre aceștia au fost descoperiți mai puțini de 1%.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
ACUMA LA TV 11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa