Warning: include(/home/r39621bari/public_html/sabloane_c/5826ab0c0204a3a07ac67cd1aca535e762fe4eec.file.begin.tpl.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434
Experții confirmă: Autoportretul lui Rembrandt de la Abația Buckland este autentic
Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Experții confirmă: Autoportretul lui Rembrandt de la Abația Buckland este autentic

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 10 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 727 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Experții confirmă: Autoportretul lui Rembrandt de la Abația Buckland este autentic

Opt luni de examene științifice la Hamilton Kerr Institute (HKI) au confirmat autenticitatea unui autoportret al pictorului olandez Rembrandt aflat la Abația Buckland, în Devon (Devon's Buckland Abbey), în sud-vestul Angliei, a informat fundația britanică National Trust, dedicată prezervării patrimoniului cultural al Regatului Unit, după cum relatează marți EFE și BBC.

National Trust a primit tabloul în 2010, ca dar din partea moștenitorilor răposatei Lady Samuel of Wych Cross, al cărei soț, filantropul Lord Samuel of Wych Cross, colecționase numeroase picturi.

Pictura, a cărei valoare este estimată la 30 de milioane de lire sterline (37 milioane de euro), fusese atribuită unui elev al maestrului olandez. Un specialist în opera lui Rembrandt, Horst Gerson, ajunsese în 1968 la concluzia că lucrarea era a unuia dintre elevii artistului.

După examinarea evoluției stilului pictorului și după cercetări efectuate de Ernst van de Wetering, renumit expert în opera lui Rembrandt, tabloul i-a fost atribuit din nou pictorului olandez.

În ultimele opt luni, tabloul a fost supus unor noi examene științifice la Institutul Hamilton Kerr din Cambridgshire, care acum îi certifică autenticitatea.

Christine Slottvedd Kimbriel, de la institutul HKI, a explicat că autoportretul a fost supus mai multor teste care au inclus examene vizuale la scară mărită, reflectografii în infraroșu, radiografii, analize ale pigmenților. După înlăturarea mai multor straturi de vernis învechit și îngălbenit adăugate picturii mult mai târziu, s-au putut vedea culorile originale și stilul, a semnalat aceasta.

A fost cercetată, de asemenea, semnătura artistului, care a confirmat autenticitatea tabloului.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669) a fost unul dintre cei mai prolifici autori de autoportrete, experții estimând că a pictat între 40 și 50 astfel de tablouri și că a folosit propriul corp drept model în 32 de gravuri și șapte desene.

În autoportretul de la Abația Buckland apare un Rembrandt de 29 de ani. Tabloul datează din 1635 și este semnat 'Rembrandt'. În acest autoportret, pictorul poartă o capă de catifea și o pălărie împodobită cu două pene de struț.

Potrivit BBC, o expoziție intitulată 'Rembrandt Revealed', care povestește istoria tabloului, va fi deschisă la Buckland Abbey la 13 iunie.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa