Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 02 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Un sistem de trei găuri negre supermasive, descoperit la 4 miliarde ani lumină de Terra

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 27 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 1055 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Un sistem de trei găuri negre supermasive, descoperit la 4 miliarde ani lumină de Terra

Un grup internațional de astronomi a descoperit un sistem de trei găuri negre supermasive, a căror masă depășește de câteva miliarde de ori masa Soarelui, într-o galaxie aflată la circa 4 miliarde de ani lumină distanță de Terra, a informat astronomul Ian Heywood, potrivit EFE.

'Sistemele cu multiple găuri negre supermasive sunt rare', a spus Ian Heywood, din cadrul asociației științifice CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) din Australia, într-o declarație pentru canalul australian ABC.

Echipa, condusă de Roger Deane, de la Universitatea Cape Town, Africa de Sud, a descoperit acest nou sistem de trei găuri negre prin intermediul a patru observatoare internaționale interconectate pentru a opera ca un puternic telescop.

Majoritatea, dacă nu chiar toate galaxiile mari, iar Calea Lactee nu face excepție, au în centrul lor o astfel de gaură neagră supermasivă. Modelele teoretice de evoluție a galaxiilor indică faptul că o galaxie mare se formează din ciocnirea a două sau mai multe galaxii mai mici. Conform acestei teorii, în Univers ar trebui să existe numeroase corpuri galactice mari care să conțină mai mult de o gaură neagră supermasivă. Această descoperire este importantă pentru că susține această teorie.

Cercetătorii s-au axat pe îndepărtata galaxie SDSS J1502+1115, unde au descoperit că două dintre cele trei găuri negre supermasive erau separate de o distanță de numai 456 ani lumină și că orbitau una în jurul celeilalte cu o viteză de 300 de ori mai mare decât viteza sunetului pe Terra.

Această descoperire va ajuta la înțelegerea modului în care aceste corpuri se îmbină și influențează evoluția galaxiilor, a adăugat Ian Heywood.

Astronomul a semnalat, de asemenea, posibilitatea ca 'una dintre găurile negre să fie expulzată din sistem astfel încât celelalte două să se așeze pe o orbită mai stabilă și eventual să se unească'.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa