Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 03 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Un secret al incaşilor descoperit în oraşul pierdut de la Macchu Picchu

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 15 Iulie, 2014 | Nr. accesari stire 1086 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Un secret al incaşilor descoperit în oraşul pierdut de la Macchu Picchu

"Orasul pierdut al incasilor", Macchu Picchu, este cel mai important simbol al civilizatiei pre-columbiene din America de Sud. Acum, o echipa de arheologi polonezi si peruani au descoperit ca Macchu Picchu era folosit si ca un observator astronomic de catre incasi.

Desi au fost unele inregistrari ale observatiilor astronomice de la Macchu Picchu in cronicile lui Sarmiento de Gamboa, acum cercetatorii au confirmat pentru prima data, prin folosirea tehnologiei high-end, existenta unor aliniamente astronomice, potrivit Ancient Origins.

Ruinele de la Macchu Picchu se gasesc la o altitudine de 2.400 de metri in regiunea Cusco din Peru, ele fiind redescoperite de catre exploratorul american Hiram Bingham in anul 1911.

Vechiul oras cuprinde mai mult de 200 de cladiri, temple, case, alei, fantani si altare, toate construite din granit pe varful muntelui.

S-a cunoscut faptul ca astronomia a jucat un rol central in cultura, religia si viata de zi cu zi a incasilor, care s-au folosit de evenimentele astronomice in diverse ceremonii si in planificarea lucrarilor agricole.

Orasul Cusco, de exemplu, a fost construit in asa fel incat el ar putea reproduce bolta cereasca si arata anumite corpuri astronomice specifice.

Incasii, astronomi la Macchu Picchu

Pleiades a fost una dintre cele mai importante constelatii ale incasilor, pe care au denumit-o "Cei sapte copii", dupa cele mai stralucitoare stele ale acesteia.

Cercetatorii considera ca faimosul loc Macchu Picchu, cunoscut sub numele de "orasul pierdut al incasilor", a functionat si ca un observator astronomic montan.

Noile cercetari efectuate de catre oamenii de stiinta de la Universitatile din Varsovia si Wroclaw din Polonia, impreuna cu cei peruani, au folosit un laser 3D care a scanat structurile de la Macchu Picchu si le-au comparat cu pozitia stelelor care au fost vazute de incasi.

Arheologii au gasit structuri cu ferestre frontale si laterale in zona Intimachay din Macchu Picchu si in Inkaraqay din Huayna Picchu, ambele considerate ca niste observatoare astronomice folosite pentru urmarirea solstitiilor de vara si de iarna, dar si a ciclurilor Lunii.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa