Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 14 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Episoade biblice la graniţa perversiunii şi barbariei

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 16 Septembrie, 2014 | Nr. accesari stire 713 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Episoade biblice la graniţa perversiunii şi barbariei

Biblia, cartea sfântă a creştinătăţii, este plină de personaje care reprezintă Binele. Mai toate ne arată cum să fim milostivi, iertători şi încrezători în puterea divină. Şi totuşi, în sutele de pagini ale cărţii se vorbeşte uneori şi de lucruri mai puţin creştineşti, săvârşite de oameni care ar trebui, de fapt, să fie un exemplu.

1. Lot a întreţinut relaţii sexuale cu cele două fiice ale lui.

Anunţat de doi îngeri că cetăţile Sodoma şi Gomora vor fi distruse, el a fugit împreună cu soţia şi cele două fete. Pe drum însă, soţia a privit în urmă, iar drept pedeapsă a fost transformată în stâlp de sare. Grozăvia de-acum urmează. După ce s-au adăpostit într-o peşteră, fetele l-au îmbătat, iar apoi au întreţinut relaţii sexuale cu el. Din incest au rezultat doi copii: Moab, tatăl moabiţilor, şi Ben-Ammi, tatăl amoniţilor. Culmea este că Sodoma şi Gomora au fost distruse de Dumnezeu tocmai din cauza desfrâului şi a orgiilor, dar şi că Lot fusese singurul cruţat tocmai pentru credinţa şi sufletul lui curat. Iniţial, Lot îşi dăruise cele două fiice virgine unor străini pentru a nu fi omorât, dar se dovedise că pe cei doi îi interesau relaţiile homosexuale.

2. Saul şi-a vândut fiica

Una dintre cele mai faimoase fapte descrise în Biblie aduce în prim-plan lupta dintre David şi Goliath. Totul a început când Saul era pe cale să piardă războiul cu filistenii. Disperat să câştige, el a anunţat că-şi dă fiica celui care îl va ajuta să nimicească vreo 100-200 de filisteni. Cu alte cuvinte, fata era un fel de monedă de schimb. Privit pe ansamblu, cifra nu era mare. De fapt, se urmărea demoralizarea duşmanului pentru că planul de luptă să poate fi pus în aplicare. La final, David a adus drept recompensă de război mai mulţi filisteni şi s-a însurat cu fata cea mică a lui Saul.

3. Noe şi-a blestemat băiatul pentru că acesta l-a văzut dezbrăcat.

 Cine nu a auzit de Noe, cel care a adunat perechi din fiecare specie de pe Pământ, apoi le-a adăpostit în arcă lui, ca să supravieţuiască Marelui Potop? Până acum nimic de rău despre acest personaj, considerat cel mai drept om. La un moment dat însă, plictisindu-se, s-a îmbătat cu vin şi a adormit dezbrăcat. Ham, un băiat de-al lui, l-a văzut cum arată şi le-a spus celorlalţi doi fraţi. În loc să-l certe pe Ham, Noe l-a blestemat pe Canaan să fie pentru totdeauna sclavul fraţilor lui.

4. Caleb şi-a oferit fiica oricui îi va nimici un oraş.

 Se pare că, indiferent de religie, femeile au fost dintotdeauna un fel de ţap ispăşitor. Considerate mai mult o monedă de schimb decât o fiinţă umană, cele din islam, iudaism şi creştinism au avut mai mereu un preţ. Caleb, spre exemplu, care se angajase într-un război greu, a fost de acord să-şi dea faţă, Achsah, oricui reuşea să distrugă un oraş de-al inamicului. Până la urmă, curajosul s-a dovedit a fi Othiel, fratele lui Caleb. Astfel, apare şi incestul.

5. Iefta şi-a omorât fiica pentru că i-a promis acest sacrificiu Lui Dumnezeu.

 Războinic neînfricat şi foarte credincios, în speranţa unei noi victorii, Iefta a jurat să-şi sacrifice fata dacă avea să fie ajutat de Dumnezeu. Deşi a suferit din cauza promisiunii, şi-a dus-o până la capăt.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
ACUMA LA TV 19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa