Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 04 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mamuţii lânoşi ar putea fi clonaţi. Cercetătorii cred că proiectul este posibil

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 17 Noiembrie, 2014 | Nr. accesari stire 3108 ori | Comentarii stire 2 comentarii

Mamuţii lânoşi ar putea fi clonaţi. Cercetătorii cred că proiectul este posibil

Mamuţii lânoşi, o specie în prezent dispărută, ar putea fi readuşi la viaţă, prin clonare, după descoperirea unor fosile vechi de aproximativ 40.000 de ani, în stare de conservare excepţională, în Siberia, informează dailymail.co.uk.

Rămăşiţele aparţin unei femele de mamut lânos, botezată de cercetători Buttercup. Fosilele animalului care a trăit în Epoca de gheaţă sunt atât de bine conservate încât specialiştii spun că acesta ar putea fi clonat.

Autopsia mamutului Buttercup va fi prezentată într-un documentar care va fi difuzat la sfârşitul acestei luni, pe postul Channel 4. Acelaşi documentar va prezenta programe inovatoare de clonare a mamuţilor, care se desfăşoară în Coreea de Sud şi SUA.

Cercetătorii speră că, în cele din urmă, vor putea reintroduce în sălbăticie uriaşele animale, la zeci de mii de ani după dispariţia lor de pe Terra.

Insung Hwang, un genetician din Coreea de Sud, a declarat pentru publicaţia The Independent: "Readucerea la viaţă a mamuţilor, fie prin clonare, fie prin inginerie genetică, este un proces extrem de lung. Încercăm din greu să reuşim acest lucru în timpul generaţiei noastre".

 "Din acest motiv trebuie să discutăm acum despre implicaţii. Unii dintre colegii noştri încă analizează genomul lui Buttercup. Este un proces lung şi complicat şi nu va fi încheiat în viitorul apropiat", a mai spus acesta.

Profesorul Tori Herridge, expert în biologia mamutului la Natural History Museum din Londra, care a luat parte la acest proiect, crede că clonarea acestui animal ar crea prea multă suferinţă pentru femelele de elefanţi asiatici care ar trebui să joace rolul de "mame surogat" în tot acest proces.

"Oamenii din Coreea de Sud, care colectează ţesuturi pentru clonare, sunt încântaţi pentru că, cu cât ţesutul este mai bine conservat, cu atât sunt mai mari şansele de a obţine ADN intact", a mai spus aceasta.

"Cel mai important pas şi îngrijorarea etică sunt legate de folosirea elefanţilor asiatici ca mame surogat. Clonarea unui mamut va impune experimentarea pe, probabil, mulţi mulţi elefanţi", a mai spus cercetătoarea.

Femela de mamut lânos a fost descoperită în mai 2013. Cercetătorii cred că mamutul, care avea cam aceeaşi mărime ca a unui elefant, a murit în jurul vârstei de 50 de ani.

Mare parte din corpul ei, trei picioare, capul, trompa erau intacte, dar cercetătorii cred ca a fost mâncată de prădători după ce ar fi rămas blocată într-o mlaşină.share - facebook    share - twitter
DANN SI TEPES a postat: Luni, 17 Noiembrie, 2014, 17:06 urmatorul comentariu:
DA CINE AI TUNDE LANA ? CA PRIMUL POTOP DE SOARE (INCLZIREA GLOBALA) DA DE ORTUL POPI EL ATRAIT LA TEMPERATURI DE -28 PANA LA -70 DE GRADE CELSIUS.DACA ASTAZI TAIGAUA SE DECOPERTEAZA DE STRATUL DE ZAPADA CE CREZI CA V-A MANCA? CADAVRELE STRAMOSILOR!
DANN SI TEPES a postat: Luni, 17 Noiembrie, 2014, 16:31 urmatorul comentariu:
DA SE POATE ORICE PE LUMEA ASTA SA REINVI SI MORTI DAR TREBUIE SA LE FACILITEZI MEDIU DE ACUM 40000 DE ANI(FARA MASINI,RACHETE,FABRICI SI UZINE IN SFARSIT APA SI AERUL DE ATUNCI)ALTFEL EL TRAIESTE SARACUL MAMUT O PERIOADA MICA DUPA CARE I-SI DA OBSTESCU SFARSIT.CU RESPECT TEPES
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
ACUMA LA TV 11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa