Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Miting anti-rromi în Ungaria: "Veţi muri aici!"

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 24 August, 2012 | Nr. accesari stire 1006 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Miting anti-rromi în Ungaria:

In Ungaria a avut loc un mars impotriva rromilor, organizat de circa 1.000 de neo-nazisti care au strigat "Veti muri aici", atunci cand s-au oprit in fata caselor despre care credeau ca sunt locuite de rromi, aruncand cu sticle cu apa si cu pietre, pentru a-si sustine punctul de vedere.

Pe 5 august, satul Devecser, din vestul tarii, cu putin mai mult de 5.000 de locuitori, a fost invadat de neo-nazisti, relateaza The Economist.

Liderii grupurilor care au marsaluit il includ pe Gabor Ferenczi, membru al Jobbik, un partid de extrema dreapta care a castigat 16 la suta dintre voturile exprimate la alegerile din 2010. Partidul, care nu este totusi strain de asemenea manifestatii, s-a delimitat anterior de anumite grupuri neo-naziste.

De data aceasta, insa, Zsolt Tyirityan, un conducator al Armatei Proscrisilor, a stat in fata bisericii din sat, manifestand pentru razboi rasial si pentru nevoia de "a extermina rromii din viata publica".

Primarul localitatii, membru al partidului de guvernamant Fidesz, a spus ca nu a putut impiedica adunarea, despre care a crezut initial ca este un mars pasnic. El a spus ca cei 200 de politisti locali nu erau antrenati sau echipati pentru a face fata multimii fioroase de neo-nazisti.

Fidesz, care a pierdut alegatori in favoarea Jobbik, a recunoscut ca sunt putini electori care sunt de partea rromilor. Totodata, partidul a incercat sa se delimiteze si nu vrea sa creeze o bariera in fata alegatorilor Jobbik, care ar putea fi tentati sa se intoarca spre Fidesz.

In plus, o postare de un site de propaganda a extremei dreapta a cerut "maghiarilor adevarati" sa vina in ajutorul compatriotilor care se confrunta cu opresiune din partea rromilor.

"Problema este ca minoritatea nu accepta legile majoritatii. Ma tem ca va deveni un razboi civil", a declarat Akos Nemeth, avocat al partii maghiare.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa