Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 20 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Franţa este pregătită să acţioneze direct în Siria dacă regimul al-Assad va folosi arme chimice

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 28 August, 2012 | Nr. accesari stire 6729 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Franţa este pregătită să acţioneze direct în Siria dacă regimul al-Assad va folosi arme chimice

Utilizarea armelor chimice de către regimul sirian ar fi "o cauză legitimă pentru intervenţia directă" a comunităţii internaţionale, a declarat luni preşedintele francez Francois Hollande.

"O spun cu seriozitatea care se cuvine: vom rămâne foarte vigilenţi alături de aliaţii noştri pentru a preveni utilizarea armelor chimice de către regimul (sirian) care ar fi pentru comunitatea internaţională o cauză legitimă pentru intervenţia directă", a declarat şeful de stat, în deschiderea la Paris a unei conferinţe anuale care reuneşte aproximativ 200 de ambasadori francezi.

 "Cunosc dificultatea misiunii, am măsurat riscurile însă problema depăşeşte graniţeie Siriei. Este vorba despre toată securitatea Orientului Mijlociu şi mai ales despre independenţa şi stabilitatea Libanului", a continuat şeful de stat francez.

Preşedintele american Barack Obama a avertizat şi el, săptămâna trecută, regimul lui Bashar al-Assad că recurgerea la armele chimice sau chiar mutarea acestora ar reprezenta trasarea unei "linii roşii" pentru Washington ameninţând cu intervenţia militară, în caz de nevoie.

Tot în cadrul conferinţei, François Hollande a criticat Rusia şi China, a căror atitudine "slăbeşte", în opinia sa, capacitatea Consiliului de Securitate al ONU cu privire la criza siriană. "Transmit Rusiei şi Chinei că, în ceea ce proveşte criza siriană, atitudinea lor ne slăbeşte capacitatea de a îndeplini mandatul pe care (Organizaţia) Naţiunilor Unite ni l-au încredinţat", a declarat preşedintele francez, prezentând principalele direcţii ale diplomaţiei franceze, în deschiderea Conferinţei ambasadorilor.

"Trebuie ca membrii acestuia să îşi asume responsabilitatea pentru a-i permite să ia decizii", a adăugat Hollande, în contextul în care Moscova şi Beijingul, principalii susţinători ai Damascului, blochează orice rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

  De la începutul revoltei, în martie 2011, violenţele din Siria s-au soldat cu peste 25.000 de morţi, potrivit unei organizaţii nonguvernamentale (ONG) siriene cu sediul în Marea Britanie.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa