Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 20 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

SUA marchează 11 ani de la atentatele din 2001, într-o atmosferă de relativă sobrietate

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 11 Septembrie, 2012 | Nr. accesari stire 7519 ori | Comentarii stire 0 comentarii

SUA marchează 11 ani de la atentatele din 2001, într-o atmosferă de relativă sobrietate

Americanii marchează, marţi, împlinirea a 11 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, într-o atmosferă de relativă sobritate, notează AFP.

Principala ceremonie este prevăzută la Ground Zero, locul în care se ridicau, la New York, turnurile gemene ale World Trade Center. Ca în fiecare an de la această dramă, acolo vor fi citite numele celor aproximativ 3.000 de persoane care şi-au pierdut viaţa la New York, Washington şi Shanksville, în Pennsylvania.

Tot ca în fiecare an, câteva minute de reculegere vor marca momentele în care cele două avioane de linie au lovit turnurile World Trade Center şi când acestea s-au prăbuşit.

Totuşi, în acest an, nici primarul New York-ului, Michael Bloomberg, nici altă personalitate politică de prim plan nu vor lua cuvântul, cum s-a întâmplat în 2011, la împlinirea a zece ani de la catastrofă.

Preşedintele american, Barack Obama, şi soţia sa, Michelle, vor păstra un moment de reculegere în afara Casei Albe, după care vor vizita memorialul Pentagonului. Vicepreşedintele Joe Biden va merge, la rândul său, la Shanksville, în Pennsylvania, locul unde s-a prăbuşit avionul ce efectua cursa 93 a United Airlines şi ai cărui pasageri rezistaseră piraţilor aerului.

Luni, la Shanksville, ministrul american al apărării, Leon Panetta, a cerut să nu fie uitate sacrificiile făcute de soldaţii americani 'care au luptat şi au murit pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete'.

Fapt notabil, campania electorală pentru alegerile prezidenţiale nu se va opri, marţi, comentează AFP. Fostul preşedinte Bill Clinton, al cărui discurs la Convenţia democrată în favoarea lui Barack Obama a marcat spiritele, va fi la Miami, în Florida, pentru a-l susţine pe preşedintele în exerciţiu, care se va înfrunta la 6 noiembrie cu republicanul Mitt Romney.

Pentru numeroşi americani, ceremoniile care au marcat împlinirea a zece ani de la atentate, în 2011, care au fost extrem de mediatizate, au constituit punctul culminant al comemorărilor.

De altfel, moartea lui Ossama ben Laden, ucis de un comando american în mai 2011 la decizia lui Barack Obama, a contribuit la marcarea unei rupturi în raport cu deceniul precedent.

La New-York, un zgârie-nori care va atinge înălţimea de 541 de metri, 1.776 picioare, număr simbolic al anului proclamării independenţei ţării, este în faza de definitivare. El va fi cea mai înaltă clădire din New York şi din SUA, cum erau şi turnurile gemene, potrivit sursei citate.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa