Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 20 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Bulgaria şi-a pierdut răbdarea cu Olanda

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 13 Septembrie, 2012 | Nr. accesari stire 716 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Bulgaria şi-a pierdut răbdarea cu Olanda

Vicepremierul si totodata ministrul de Finante Simeon Djankov a spus ca Bulgaria si-a pierdut rabdarea cu Olanda, in ceea ce priveste opozitia privind aderarea Bulgariei si Romaniei in spatiul Schengen.

"Olanda schimba regulile jocului din cauze de campanie electorala", a spus bulgarul, precizand ca politica interna de la Haga a juca un rol important privind veto-ul impus de olandezii in cazul aderarii celor doua tari la Schengen, potrivit Novinite.

"Bulgaria si Romania sunt victime ale jocurilor politice din Olanda. Populismul si nationalismul prind putere si astfel, noi ramanem fara dreptul nostru", a mai spus Djankov.

Vicepremierul a continuat spunand ca Bulgaria si-a pierdut rabdarea cu Olanda, si ca aceasta din urma isi risca reputatia, mai ales din moment ce toate celelalte state ale Uniunii Europene au recunoscut progresele Sofiei, in fara olandezilor.

"Este timpul ca Olanda sa aiba putina logica. Celelalte state UE au recunoscut progresele Bulgariei, doar Olanda nu. Nu este corect. Olanda isi risca reputatia", a incheiat demnitarul bulgar.

Dezbaterea aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, amanata

Consiliul JAI care ar fi trebuit sa aiba loc saptamana viitoare a fost anulat, din cauza lipsei de consens privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, Germania si Belgia alaturandu-se pozitiei Olandei.

Cum aderarea celor doua tari la Schengen era singurul punct pe agenda, dar nu s-ar fi ajuns la nicio decizie, s-a decis anularea Consiliului JAI. Astfel, urmatorul Consiliu va avea loc la 25 octombrie.

De la Consiliul European din martie, cand s-a decis ca aderarea Romaniei si Bulgariei sa fie dezbatuta la Consiliul JAI din septembrie, ca urmare a opozitiei Olandei fata de primirea acestor tari, au aparut insa noi evenimente care au dat agenda peste cap.

Pe langa Olanda, acum se opun aderarii si Belgia - in contextul alegerilor locale din octombrie - si Germania, care a transmis, de altfel, semnale in acest sens prin declaratiile ministrului de interne Hans-Peter Friedrich, care si-a exprimat scepticismul in legatura cu aderarea Romaniei si Bulgariei.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa