Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Iosif Matula, europarlamentar – Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene

Categorie stire International | Autor stire Iuli Neata | Data publicare Vineri, 12 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 981 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Iosif Matula, europarlamentar – Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene

Comisia pentru dezvoltare regională a Parlamentului European a adoptat miercuri, 10 octombrie, Proiectul de aviz referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului privind un mecanism al Uniunii de protecție civilă.

 

În calitate de raportor al Grupului Partidului Popular European (PPE), europarlamentarul Iosif Matula a negociat cu succes în vederea instituirii Capacității de răspuns europene în situații de urgență sub coordonarea Comisiei Europene. "Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene este un instrument operaţional care are rolul de a mobiliza asistenţa în domeniul protecţiei civile în cazul unor dezastre. În contextul în care, în fiecare an, pe 13 octombrie marcăm Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale cred că decizia luată în Comisia pentru dezvoltare regională este binevenită", afirmă Iosif Matula. 

 

"Autoritățile locale, regionale și naționale vor juca un rol cheie în gestionarea situațiilor de criză" a mai afirmat Iosif Matula, insistând asupra importanței voluntarilor și a echipelor de experți în procesul de prevenire, monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă.

 

Totodată, europarlamentarul a atras atenția asupra faptului că statele membre trebuie să realizeze o strategie de coordonare a planurilor de gestionare a riscurilor în regiunile transfrontaliere. "În calitate de raportor din partea Grupului Partidului Popular European pentru Avizul privind un mecanism al Uniunii de protecție civilă am vrut să mă asigur de îmbunătățirea coordonării transfrontaliere, a capacității de prevenire și răspuns în situații de urgență".

 

***

Creat în 2001, Mecanismul de protecție civilă al UE poate fi activat atât în eventualitatea unor dezastre naturale, cât şi a unor evenimente cauzate de către oameni, de genul atacurilor teroriste, accidente nucleare etc. În momentul de faţă la acest mecanism participă toate cele 27 state membre UE, precum şi Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Potrivit legislaţiei ce stă la baza mecanismului, ţările candidate UE pot face parte din acesta, în urma semnării unui acord, acest pas având un rol important şi în procesul de aderare.

 

Cabinet europarlamentar Iosif Matula                    12 octombrie 2012



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta