Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 20 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Spania şi România au semnat un protocol de colaborare în transporturi şi infrastructură de transport

Categorie stire International | Autor stire Lit | Data publicare Miercuri, 31 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 582 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Spania şi România au semnat un protocol de colaborare în transporturi şi infrastructură de transport

Autorităţile spaniole s-au angajat, alături de cele din România, să explice în comun Comisiei Europene că situaţia absorbţiei fondurilor europene s-a schimbat, după ce ministrul român al transporturilor şi infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a semnat, odată cu omologul său spaniol, Ana Pastor, un protocol de asistenţă bilaterală, cu prevederi ce se referă în special la absorbţia fondurilor europene, dată fiind experienţa Spaniei în atragerea acestora în proiecte de infrastructură.


În declaraţiile făcute Agerpres la încheierea reuniunii de la Madrid, ministrul român al transporturilor a explicat că i-a prezentat Anei Pastor situaţia la zi a proiectelor de infrastructură din România, gradul de absorbţie a fondurilor europene şi activitatea companiilor spaniole care au investit în ţară. "Am primit sprijinul /părţii spaniole, n.r./ pentru a urmări gradul de absorbţie a fondurilor europene şi a explica în faţa Comisiei că situaţia este diferită", a declarat Silaghi. De asemenea, el a precizat că miercuri, 31 octombrie va avea loc o primă reuniune bilaterală, potrivit prevederilor protocolului, între un responsabil al CFR Infrastructură şi reprezentantul companiei feroviare spaniole, Renfe.


Pe de altă parte, în context, ministrul Silaghi a mai spus şi că "după cum bine ştiţi, ne aflăm în perioada de presuspendare /a fondurilor europene, n.r./, pentru corectarea perioadei 2009-2011, şi avem două luni la dispoziţie să luăm măsurile necesare pentru încadrarea în normele cerute. Şi le vom lua".


Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii din România, Ovidiu Ioan Silaghi, a efectuat marţi o vizită oficială în Spania, pe durata căreia a avut o întrevedere, la Madrid, cu ministrul dezvoltării din Regatul Spaniei, Ana Maria Pastor Julian. Cei doi miniştri au semnat Protocolul de cooperare între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România şi Ministerul Lucrărilor Publice şi Transporturilor din Regatul Spaniei în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, care are drept scop stimularea elaborării şi realizării unor proiecte şi/sau programe comune în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, precum şi promovarea legăturilor şi a schimbului de experienţă şi bune practici pe problemele tehnice şi ştiinţifice rezultate din activitatea de cercetare în domeniul transporturilor.


Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul spaniol al Dezvoltării, obiectivul acestei colaborări dintre cele două ţări urmăreşte schimbul de experienţe, bune practici, rezultate ale cercetărilor, precum şi dezvoltarea comună de programe, în toate domeniile legate de transport şi infrastructura de transport. Colaborarea dintre cele două părţi poate privi orice temă legată de planificarea, construcţia, conservarea şi exploatarea infrastructurilor din toate mijloacele de transport.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
ACUMA LA TV 05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa