Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 20 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Scandal în SUA: Hillary Clinton, vizată într-un raport privind atacul de la Benghazi

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 25 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 611 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Scandal în SUA: Hillary Clinton, vizată într-un raport privind atacul de la Benghazi

Un raport parlamentar acuza miercuri cel mai înalt nivel al Departamentului de Stat american, condus la vremea aceea de Hillary Clinton, că a respins solicitări în domeniul securităţii la Consulatul din Benghazi, în Libia, în lunile dinaintea atacului care l-a vizat în septembrie.

"Reducerile nivelului de securitate înaintea atacurilor de la Benghazi au fost aprobate până la cel mai înalt nivel al Departamentului de Stat, inclusiv secretarul de Stat Clinton", scriu cinci preşedinţi republicani ai unor comisii din cadrul Camerei Reprezentanţilor într-un raport publicat miercuri.

"Oficiali de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat ştiau că ameninţările la Benghazi erau ridicate şi că acest complex de la Benghazi era vulnerabil şi incapabil să reziste unui atac", se arată în raport.

Republicanii, care tratează cazul ca pe un scandal politic, evocă o telegramă diplomatică din partea ambasadorului Gene Cretz, trimisă la 28 martie 2012, în care acesta reclama suplimentarea ofiţerilor de securitate.

Un răspuns trimis la 19 aprilie 2012, semnat cu numele lui Hillary Clinton, ia notă de cerere, dar recomandă "o reevaluare a numărului de agenţi ceruţi la Benghazi", interpretată în raport ca o reducere a numărului de ofiţeri de securitate.

Într-un e-mail din iunie 2012, ambasadorul Christopher Stevens cere unui oficial din cadrul Departamentului de Stat menţinerea ofiţerilor a căror plecare este programată, dar acesta îi respinge cererea.

O solicitare formulată de către Stevens într-o telegramă, la 9 iulie, ar fi fost respinsă de către Patrick Kennedy, un adjunct al secretarului de Stat.

Departamentul de Stat a respins miercuri concluziile raportului şi a subliniat că acesta a cooperat deplin cu Congresul, în cursul unor audieri, furnizând aproximativ 25.000 de pagini de documente.

Concluziile raportului "nu corespund cu ceea ce credem noi în legătură cu transparenţa noastră şi cu munca depusă", a declarat Patrick Ventrell, un purtător de cuvânt.

Hillary Clinton a declarat în cursul audierii sale în Congres, în ianuarie, că "telegramele referitoare la securitate nu au ajuns la mine şi nici la un nivel superior adjuncţilor secretarului de Stat" vizaţi. Ea preciza că 1,43 de milioane de telegrame sunt adresate anual secretarului de Stat.

Ea a oferit asigurări, la jumătatea lui octombrie, că îşi asumă responsabilitatea consecinţelor atentatului.

La 11 septembrie, militanţi islamişti puternic înarmaţi au atacat complexul diplomatic american de la Benghazi, în estul Libiei. Christopher Stevens şi alţi trei americani au murit în urma atacului.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa