Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 20 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Venezuela: Autorităţile susţin că au arestat un agent american, sub acuzaţia că urmărea să provoace haos în ţară

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 26 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 650 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Venezuela: Autorităţile susţin că au arestat un agent american, sub acuzaţia că urmărea să provoace haos în ţară

Guvernul venezuelean a anunţat joi arestarea unui cetăţean american acuzat că ar fi un agent ce a încercat să provoace haos în Venezuela, în cursul unor violenţe ce au avut loc după alegerile prezidenţiale de la 14 aprilie.

Timothy Hallet Tracy, născut în 1978 în statul american Michigan (nord-est), a fost arestat miercuri pe aeroportul din Caracas, în timp ce încerca să părăsească Venezuela, au declarat pentru AFP surse din cadrul Ministerului de Interne.

"Am reperat un nord-american care a încercat să stabilească relaţii cu tineri din cadrul «Operaţiunii suveranitatea»", a confirmat, în faţa presei, ministrul de Interne Miguel Rodriguez Torres.

"Operaţiunea suveranitatea" este numele unui grup de studenţi care a devenit cunoscut cerând, în stradă, adevărul despre starea sănătăţii preşedintelui Hugo Chavez, în lunile dinaintea morţii acestuia, pe 5 martie.

Mai recent, grupul a cerut alegeri corecte şi transparente, după care a respins - ca opoziţia - rezultatele alegerilor prezidenţiale, câştigate strâns de moştenitorul politic al lui Chavez, Nicolas Maduro.

Potrivit lui Rodriguez Torres, americanul este suspectat că a participat la un presupus plan al dreptei (opoziţia) venezuelene vizând contestarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale şi provocarea unor violenţe post-electorale soldate cu nouă morţi - potrivit Guvernului -, după o zi de la scrutin.

"Am presupus că, prim modul de acţiune, acest domn face parte dintr-un organ de informaţii, deoarece este antrenat în acest domeniu, ştie cum să se infiltreze, cum să manipuleze surse, cum să manipuleze informaţia în mod securizat", a spus ministrul.

Rodriguez Torres a apreciat că americanul, probabil finanţat, în opinia sa, de ONG-uri străine, intenţiona să provoace dezordine, după 14 aprilie, şi să "conducă ţara la război civil, cu scopul de a provoca intervenţia imediată a unei puteri străine".

Ministrul a proiectat, de asemenea, o înregistrare video în care studenţi i-ar cere bani americanului cu scopul de a organiza manifestaţii. Maduro a reclamat, miercuri, arestarea "imediată" a tuturor persoanelor ce apar în această înregistrare video.

Statele Unite şi Venezuela nu mai au ambasadori în cele două ţări începând din 2010. Guvernele lui Hugo Chavez (1999-2013) şi Nicolas Maduro denunţă în mod regulat tentative de destabilizare a ţării de către o opoziţie ce beneficiază de susţinerea Statelor Unite.

Nicolas Maduro a acuzat la 7 aprilie, pe când era preşedinte interimar, doi foşti ambasadori americani că plănuiesc un complot ce viza să îl asasineze înaintea alegerilor prezidenţiale de la 14 aprilie.

Doi ataşaţi militari americani au fost expulzaţi din Venezuela, cu o lună mai înainte, sub acuzaţia că au vrut să conspire împotriva Guvernului.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa