Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 20 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Secretarul de stat american John Kerry a sosit la Moscova

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 07 Mai, 2013 | Nr. accesari stire 609 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Secretarul de stat american John Kerry a sosit la Moscova

Secretarul de stat american John Kerry a sosit marţi la Moscova, unde pe parcursul zilei urmează să fie primit de preşedintele rus Vladimir Putin într-un efort de ameliorare a relaţiile dintre cele două ţări şi a face să progreseze dosarul sirian, relatează AFP şi RIA Novosti.

Kerry, care a aterizat pe aeroportul Vnukovo din Moscova, efectuează prima sa vizită în Rusia în calitate de şef al diplomaţiei americane, aceasta fiind una din vizitele cele mai delicate după deteriorarea puternică a relaţiilor bilaterale anul trecut.

Întâmplător, această vizită coincide cu împlinirea unui an de la revenirea lui Vladimir Putin pentru al treilea mandat prezidenţial la Kremlin, la 7 mai 2012.

John Kerry urmează să aibă o întrevedere cu liderul rus, fost agent KGB, la 11:00 GMT, ocazie cu care vor fi abordate situaţia din Siria, dosarul nuclear al Coreii de Nord, evoluţiile din Afganistan şi alte dosare bilaterale şi internaţionale, potrivit Departamentului de Stat.

'Sunt puţine ocazii când putem vorbi direct cu preşedintele Putin', a spus un diplomat american, cu puţin timp înainte de plecarea lui John Kerry de la Washington spre Moscova, adăugând că partea rusă 'a declarat clar că este dispusă să vorbească despre Siria, dar şi despre multe alte probleme', printre care şi scutul antirachetă.

Siria este una din chestiunile divergente între cele două ţări, Rusia fiind unul din ultimii susţinători ai regimului de la Damasc, căruia îi livrează arme, în timp ce SUA reflectă la o soluţie pentru a furniza arme către rebelii sirieni.

După convorbirile cu Putin, John Kerry urmează să aibă o întâlnire la 13:30 GMT cu omologul său rus Serghei Lavrov, cu care s-a mai întâlnit de trei ori de la începutul lunii februarie cu ocazia unor forumuri la Berlin, Londra şi Bruxelles.

Şeful Departamentului de Stat are marţi şi miercuri un program în special încărcat, care include de asemenea problema Iranului, cea a terorismului după atentatele de la Boston, precum şi dosarul sensibil al respectării drepturilor omului în Rusia, dar analiştii se aşteaptă la puţin rezultate majore.

Relaţiile dintre Washington şi Moscova s-au deteriorat de la revenirea la Kremlin în mai 2012 a lui Vladimir Putin, compromiţând faimosul concept de 'resetare', lansat în 2009 de către liderul administraţiei americane Barack Obama.

Moscova a interzis adoptarea copiilor ruşi de către americani, ca represalii la publicarea în Statele Unite a aşa-numitei 'liste Magnitski', care plasează oficialii ruşi pe o listă neagră pentru presupusul lor rol în moartea în detenţie provizorie în 2009 a avocatului Serghei Magnitski, care încerca să divulge un scandal de corupţie implicând înalţi oficiali având conexiuni în eşaloanele de vârf ale puterii de la Moscova.

Rusia a suspendat, de asemenea, activităţile Agenţiei americane pentru dezvoltare internaţională (USAID), acuzând-o de amestec în afacerile sale interne, mai aminteşte AFP.

În schimb, ruşii şi americanii continuă să aibă poziţii comune în dosare majore internaţionale, cum ar fi dezarmarea nucleară a Iranului sau a Coreii de Nord. Putin şi Obama ar urma să aibă o întâlnire la Moscova înaintea summitului G20, prevăzut pentru luna septembrie în Rusia. Cei doi lideri au decis să-şi intensifice eforturile în lupta contra terorismului în urma dublului atentat de la maratonul din Boston, din 15 aprilie, în urma căruia sunt suspectaţi doi fraţi de origine cecenă.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa